DataLife Engine > Tema zilei / comsomol > În memoria şi inimile noastre

În memoria şi inimile noastre


6-05-2016, 12:40. Разместил: redactor

În preajma sărbătoririi aniversării a 71-a a Marii Victorii asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei, comsomolul Moldovei, în comun cu organizaţiile raionale ale PCRM, a iniţiat şi a desfăşurat o campanie amplă de restaurare a mormintelor ostaşilor eliberatori.

 

Primii, încă pe 23 aprilie, s-au înclus în respectiva acţiune comsomoliştii şi comuniştii de la CR al PCRM din sectorul Botanica al municipiului Chişinău. Ei au efectuat lucrări de reparaţie şi amenajare a mormintelor ostăşeşti la cimitirele din capitală.

 

Chişinău


De data aceasta, au fost aduse în bună ordine mai mult de 30 de morminte ale eroilor Marelui Război pnetru Apărarea Patriei. După cum a menţionat Denis Iachimovschi, liderul comsomoliştilor moldoveni, «cu regret, numele multora din ei nu ne sunt cunoscute. Dar principalul e că nu-i uităm şi ne mîndrim cu ei. Nu uităm Marea Victorie obţinută asupra fascismului de către buneii noştri şi ne mîndrim de faptul că suntem nepoţii învingătorilor».


De asemenea cu eforturile comuniştilor de la CR al PCRM din sectorul Botanica, a fost organizat un subotnic pentru a face curăţenie pe teritoriul unde au fost înmormîntaţi paraşutiştii Armatei Roşii, împuşcaţi de fascişti. Comsomolul şi comuniştii CR din Chişinău de acum al patrulea an organizează campanii de amenajare a mormintelor ostaşilor sovietici.


Memoria trecutului nostru trăieşte veşnic în noi. Noi nu vom permite să fie date uitării faptele eroice ale buneilor noştri, nu vom permite să fie dată uitării Marea Victorie a URSS asupra fascismului.


Campania de restaurare a mormintelor ostaşilor sovietici eliberatori, iniţiată de comsomolişti şi comunişti, s-a desfăşurat pretutindeni — în toate raioanele ţării. Practic, lucrările necesare au fost efectuate concomitent în diferite localităţi din Moldova. Şi ceea ce este un lucru foarte important — principalul personaj al acestei acţiuni, iniţiatorul ei este anume generaţia tînără. Deci, atîta timp cît avem în ţară asemenea tineri, Moldova are un viitor!

 

Cimişlia


La Cimişlia, lucrările de restaurare a mormintelor au fost înfăptuite împreună cu activiştii şi comuniştii din CR al PCRM din sectorul Botanica al capitalei ţării. Ei au adus în bună ordine toate mormintele, au vopsit monumentul din satul Sagaidacul Nou, raionul Cimişlia, consacrat soldaţilor din armata a 37-ea.

 

Bălţata


Şi organizaţia comsomolistă din comuna Bălţata a adus în bună ordine toate mormintele neîngrijite sau părăjinte ale participanţilor la Marele Război pentru Apărarea Patriei. Printre acestea — şi Mormîntul Ostaşului Necunoscut.

 

Rezina


Comsomoliştii de la comitetul raional Rezina au organizat un subotnic, pentru a face ordine în jurul monumentului-tanc, ridicat în satul Cinişeuţi din raionul Rezina în cinstea eroilor din brigada 1 de gardă de tancuri.

 

Căuşeni


Activiştii Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova din Căuşeni de asemenea au organizat un subotnic la monumentul Apărătorului Patriei. După cum au declarat înşişi activiştii, astăzi este foarte important nu doar să cunoşti istoria patriei tale, ci şi s-o transmiţi din generaţie în generaţie. În caz contrar, fără a respecta şi cinsti trecutul, poporul Moldovei nu are viitor. Noi ne mîndrim cu fapta eroică a buneilor noştri!

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад