Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Alegerea Alinei Rusu în calitate de președinte al CEC a fost neașteptată pentru fracțiunea Parlamentară PCRM
DataLife Engine > Tema zilei / Politica > Alegerea Alinei Rusu în calitate de președinte al CEC a fost neașteptată pentru fracțiunea Parlamentară PCRM

Alegerea Alinei Rusu în calitate de președinte al CEC a fost neașteptată pentru fracțiunea Parlamentară PCRM


27-06-2016, 21:12. Разместил: redactor

”Însăși alegerea a fost neașteptată, atît pentru mine cît și pentru fracțiunea noastră. Cred că acest lucru a fost o consecință a unor presiuni din partea structurilor europene, care au îndemnat autoritățile să revină la practica de a oferi președinția CEC-ului reprezentanților opoziției. Logica guvernării ”pro-europene” în legătură cu acest fapt este simplă – acum, vor striga la fiecare colț despre caracterul lor, chipurile, democratic, uitînd, totodată, să amintească despre o mică nuanță – deciziile se iau cu votul majorității, ci nu de președinte”, a scris Șupac  pe rețeaua  de socializare.

 

În același context, ea a mai adăugat că ”chiar din momentul votării nouă ne era clar că CEC va continua să rămînă în lista instituțiilor capturate din simplu motiv că majoritatea membrilor sunt controlați de putere. O confirmare în plus a acestui fapt a fost revenirea ”neașteptată” a lui Iurie Ciocan în componența CEC. Totodată, nouă așa și nu a putut să ne răspundă nimeni în ce bază și conform căror criterii s-a pomenit cetățeanul Ciocan, din nou, în componența CEC”.

 

”Spre mirarea noastră, fracțiunea socialiștilor a votat pentru noua componență a CEC. Probabil că sunt în vigoare anumite înțelegeri și dorința de a obține, cu orice preț, funcția de președinte. Așa că responsabilitatea pentru deciziile ulterioare al MAJORITĂȚII la CEC ar trebui să fie și pe seama socialiștilor la egalitate cu guvernarea”, a subliniat Ina Șupac.

 

Pe 27 iunie, în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale a fost desemnată Alina Rusu, înaintată în componența CEC de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Pentru candidatura sa, au votat șase membri din nouă ai CEC. Alina Rusu este jurist de profesie. Pînă acum, postul de președinte al CEC a fost ocupat de Iurie Ciocan, care este membru și al actualei componențe a Comisiei Electorale Centrale.


Noua componență a CEC a fost aprobată de Parlament pe 17 iunie curent. скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад