Intoxicaţia endemică
4-07-2016, 11:15. Разместил: redactor
Vară, caniculă… Carne cu iz sau ciocolată moale — pot fi lejer procurate chiar şi din magazinele de firmă. Însă, pînă la apariţia aspectului dubios şi izului neplăcut, apar alte indicii mai puţin vizibile dar obiective ale calităţii proaste a produsului.
Şi dacă aceste indicii sunt ignorate, organismul dumneavoastră va reacţiona corespunzător la surprizele pe care le ascund în sine mărfurile ce nu corespund normelor sanitare. Din păcate, deja, după consumul acestora…
Despre faptul că circa 85 % din produsele alimentare, care ajung în reţeaua comercială şi în pieţele din ţară, nu corespund normelor sanitare, au anunţat specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică. Pentru a obţine această cifră, specialiştii au trebuit să studieze peste nouă mii de probe prelevate din diverse produse alimentare. Situaţia a fost dramatică anul trecut şi rămîne la fel de ameninţătoare în acest sezon estival.
În rezultatul analizelor de laborator, specialiştii au constatat că jumătate din probele prelevate conţin 32 de tulpini ale bacteriei Salmonella. Iar această afecţiune poate provoca consecinţe foarte neplăcute. Din cîte se ştie, Salmonella «preferă» produsele de origine animalieră şi bacteria poate fi nimicită doar prin prelucrarea termică a produselor.
De la începutul anului, circa 60 de oameni s-au otrăvit după ce au consumat bucate preparate din carne, ouă, peşte. Iar această cifră nu reflectă decît statistica oficială. Cum poate fi o altă situaţie dacă produsele alimentare se produc, se transportă şi se vînd în condiţii anti-sanitare.
Вернуться назад