DataLife Engine > Boicot alegerilor / Tema zilei / Societatea > Capcana împotriva poporului

Capcana împotriva poporului


6-09-2016, 15:40. Разместил: redactor

Eu nu m-am pregătit, dar ceva m-a atins. Zilele acestea, întîmplător, m-am întîlnit cu unul dintre candidaţi la Preşedinţie, unul care a fost deja anunţat, unul dintre cei mai radicali anti-Plahotniuc şi mi-a spus: «Ştii, noi am nimerit într-o capcană, am fost atraşi în ea, iar noi acum suntem cu toţii în această capcană». Acest fapt este evident. Este foarte evident!

 

Se merita oare tot tam-tamul, se meritau oare protestele, strigătele? Uitaţi-vă numai la lista cerinţelor înaintate de partidele de stînga — aşa numitele de stînga, dar şi a celor din aşa numita dreaptă radicală de opoziţie. Uitaţi-vă numai la cum arăta această listă: dizolvarea imediată a Parlamentului, demisia Guvernului, CEC, Procuraturii şi undeva la capătul listei — dreptul de a alege Preşedintele. Li s-a aruncat un os … Cu toţii au fost fericiţi, cu toţii au alergat şi au scuipat pe demisia Guvernului, pe Plahotniuc, pe regim, pe dictatură, pe toate. Vai…ce-au mai alergat!

 

Iar acum spun că «n-avem încotro». Toţi îşi doresc să ajungă Preşedinte. I-au cumpărat cu trei bani. I-au prins într-o combinaţie atît de simplă încît ţi se face ruşine să urmăreşti toate astea. Iar ei, pe undeva, încep să înţeleagă deja acest lucru. Unii înţeleg, deja, că au fost prinşi într-o capcană, alţii participă conştient în acest joc. Unii merg în coloana a doua, a treia sau a cincea. Să susţinem pe cineva? Haideţi să-l susţinem pe Dodon — este ca şi cum l-am susţine direct pe Lupu sau pe oricare înaintat de această guvernare. Vedeţi vreo diferenţă?

 

Evident, noi avem candidaţi, însă, după ce Curtea Constituţională a pronunţat această decizie, fiecare din noi, nu doar Vladimir Nicolaevici, dar fiecare din noi a spus că asistăm la o debandadă. Că după dictarea acestei decizii, Republica Moldova a ieşit din cîmpul legal. Că ultimii 16 ani din viaţa statului nostru au fost declaraţi inexistenţi. Fiecare din noi a spus acest lucru. Şi astăzi noi vom participa pentru că nu putem explica oamenilor acest lucru?!


Boicotînd alegerile, noi adoptăm o decizie morală, noi adoptăm o decizie corectă din punct de vedere juridic. Nu putem decide participarea în cazul în care această decizie subminează fundamentele juridice ale statului. Mîine nu va mai exista unde de luat decizii şi nici cine să le ea pentru că toate vor fi cenuşă.

 

Aşa că haideţi să luăm o decizie morală şi corectă din punct de vedere juridic. Vă rog foarte mult. Conştientizînd toate riscurile, înţelegînd toate.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад