DataLife Engine > Boicot alegerilor / Tema zilei / Societatea > Vladimir Voronin: ”Noi mergem la alegători cu apelul să boicoteze alegerile”

Vladimir Voronin: ”Noi mergem la alegători cu apelul să boicoteze alegerile”


6-09-2016, 16:05. Разместил: redactor

 

”Prin participarea la alegeri se subînțelege că alegătorul vine la secția de vot, ia buletinul, se însingurează în cabina pentru votare și decide pentru cine să-și dea votul. El are dreptul să voteze ”pentru”, ”contra”, dar mai are și dreptul în general să nu voteze. Prin boicotarea alegerilor prezidențiale, PCRM îndeamnă poporul să nu voteze nici un candidat, adică, să nu iasă la alegeri, cu alte cuvinte – să le ignoreze. Aceste alegeri prezidențiale sunt neconstituționale. Constituția Republicii Moldova nu permite introducerea unor modificări de genul celor pe care și le-a permis să le introducă Curtea Constituțională”, a subliniat Vladimir Voronin.

 

În legătură cu asta, liderul PCRM a relevat că partidul are experiență în ceea ce privește boicotarea alegerilor. ”În anul 2000, cînd Lucinschi dorea trecerea de la republică parlamentară la republică prezidențială, adică dorea să aibă mai multe împuterniciri, el a propus organizarea unui referendum național. A fost micșorat pragul de prezență. Atunci comuniștii au munci mult și au convins poporul țării să nu participe la acel referendum. În anul 2010, istoria s-a repetat și referendumul din nou a eșuat. În capul mesei trebuie să se afle legea. Cum ziceau grecii antici, las să cadă și imperiul, dar să triumfe legea”, le-a amintit celor prezenți Vladimir Voronin.

 

Ina Șupac, conducător al fracțiunii parlamentare a comuniștilor, care de asemenea a participat la conferința de presă din 6 septembrie, răspunzînd la întrebarea jurnaliștilor cum anume vor acționa comuniștii în teritoriu, a declarat că Partidul Comuniștilor intenționează să-i delege pe reprezentanții săi la toate birourile electorale. ”Plenara a XX-ea a CC a luat decizia să delege reprezentanții PCRM la toate birourile electorale, pentru ca ei să monitorizeze întregul proces electoral. Adică, reprezentanții noștri și vor verifica listele electorale, și vor contracara orice încercări ale Partidului Democrat de a falsifica alegerile”, a declarat Ina Șupac.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад