Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Să întoarcem puterea poporului
DataLife Engine > Boicot alegerilor / Tema zilei / Societatea > Să întoarcem puterea poporului

Să întoarcem puterea poporului


9-09-2016, 10:07. Разместил: redactor

Plenara a XX-a a CC PCRM, care s-a desfăşurat pe 3 septembrie curent, raportul prezentat de preşedintele formaţiunii Vladimir Voronin şi rezoluţia adoptată de plen cu privire la boicotarea alegerilor prezidenţiale au generat discuţii aprinse în societate.

 

Pe de o parte, cetăţenii noştri pot fi înţeleşi — poporul îşi doreşte să decidă, în ultimii 7 ani, măcar ceva în ţara lor. Vladimir Voronin a remarcat în raportul său, că «cetăţenii Moldovei s-au agăţat de un pai ca şi ultimă speranţă şi speră sincer în îmbunătăţirea vieţii lor ca urmare a oricărui eveniment politic».

 

Pe de altă parte, condamnînd zilnic această guvernare pentru deciziile antistatale şi antipopulare, cetăţenii ar trebui să se gîndească la modul serios la consecinţele unei sau altei decizii. În acest sens, forma prezidenţială de guvernare a ţării, promovată astăzi de puterea oligarhică şi antipopulară, nu face decît să complice soluţionarea problemelor în care se îneacă, astăzi, Moldova.

 

Ideea vădit manipulatoare referitoare la faptul că autorităţile le permit, chipurile, cetăţenilor să aleagă de sine stătător şeful statului, înceţoşează conştiinţa oamenilor, îi privează de capacitatea de a analiza situaţia: dar ce se propune, la modul real, cetăţenilor şi cine sunt aceşti candidaţi la Preşedinţia Republicii Moldova? Oare într-adevăr cetăţenilor le este indiferent ce se ascunde în spatele acestor candidaţi — trădarea tovarăşilor, renegarea ideilor promovate anterior, anularea propriilor lor lozinci?

 

Nu este greu să ne amintim despre paşii politici făcuţi de ei, din a cui mînă au ciugulit şi care au fost consecinţele finale. Cine poate spune astăzi cu certitudine că preşedintele ales cu încălcarea Constituţiei va fi capabil să ia decizii individual şi care să corespundă Legii? Va putea el oare asigura, cu adevărat, respectarea drepturilor omului, va putea el oare consolida democraţia? Şi cel mai important — ce va putea face noul preşedinte fără susţinerea Parlamentului?

 

«În cadrul alegerilor planificate va fi ales un nou preşedinte-ostatic. Fără competenţe, fără nici o posibilitate de a influenţa situaţia în societate, şi cu atît mai mult de a izbăvi ţara de bandiţii de la guvernare care au capturat-o», a subliniat Vladimir Voronin în raportul său.

 

Poporul, însă, anume asta aşteaptă — izbăvirea de actualii acaparatori. Iar îndemnul comuniştilor cu privire la boicotarea alegerilor prezidenţiale trebuie să găsească răspuns în societate. Noi, poporul Moldovei, suntem capabili să demonstrăm regimului că nu ne vom implica în jocurile politice murdare pe care le pune la cale.
 
Ecaterina Mîndru
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад