DataLife Engine > Boicot alegerilor / Tema zilei / Politica > Oleg Reidman: ”Guvernul a demonstrat că activează sub o conducere externă. Conducerea democratică normală a țării a fost definitiv suprimată”

Oleg Reidman: ”Guvernul a demonstrat că activează sub o conducere externă. Conducerea democratică normală a țării a fost definitiv suprimată”


27-09-2016, 13:12. Разместил: redactor

Potrivit lui, ceea ce s-a întîmplat la respectiva ședință a Parlamentului,  adică faptul că, în cadrul ședinței, Guvernul, în persoana prim-ministrului Filip, și-a asumat răspunderea pentru adoptarea unor legi prin care puterea îi obligă pe contribuabilii de rînd în următorii 25 de ani să achite miliardul furat este o situație cu totul ieșită din comun.

 

”Guvernul și-a asumat responsabilitatea pentru un pachet de legi care pentru țară au un caracter specific. Și principalul –  cel mai inadmisibil în respectiva situație – este faptul asupra căruia PCRM a atras atenția în repetate rînduri, și anume: Guvernul a ieșit de sub controlul Parlamentului,  și ceea ce s-a întîmplat astăzi ne-o demonstrează în cel mai elocvent mod. Parlamentul și comisiile lui funcționează de la 1 septembrie. Legile care au fost adoptate astăzi nu pot fi elaborate într-o zi. Dacă Guvernul ar fi trimis, în ordine prioritară, aceste legi spre examinare în comisii, comisiile au avut timp să le examineze, să le accepte în formula prezentată ori să le perfecționeze în măsura competenței lor. Ședințele Parlamentului au început cu o săptămînă în urmă. Adică, lucrurile s-ar fi putut desfășura  în condiții procedurale normale”.


După cum a subliniat Oleg Reidman, ”Probabil, Guvernul nu este interesat ca oamenii să audă și să știe ce face el, acest guvern, în umbră, pentru ca, așa cum spun ele (autoritățile – n.red.), să repare situația creată în țară, pe cînd, de fapt, fac ceea ce fac doar pentru a avea posibilitate să mai împrumute bani”.


”Declarația absolut  fariseică cum că totul a fost coordonat cu  FMI și cu majoritatea parlamentară demonstrează că Guvernul nu funcționează de sine stătător, ci este dirijat din exterior și îndeplinește cerințe și condiții care-i sunt dictate din afara țării noastre.


Iată de ce noi, comuniștii, în nici un caz nu ne putem permite să susținem astfel de legi cum sunt legile adoptate astăzi cu asumarea responsabilității de către Guvern și îi vom înainta o moțiune de cenzură în termenele prevăzute de Regulament.

 
Ceea ce face astăzi Guvernul  este fără precedent. Guvernul demonstrează o atitudine pur și simplu disprețuitoare față de organul legislativ suprem al țării, și asta vorbește elocvent despre faptul că conducerea democratică normală a țării a fost definitiv suprimată”, a concluzionat deputatul.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад