DataLife Engine > proces > Așteptările noastre sun legate de prosperarea Moldovei

Așteptările noastre sun legate de prosperarea Moldovei


31-12-2016, 13:20. Разместил: redactor
Anul 2016 mi s-a întipărit în memorie, în primul rînd, prin acțiunile de protest în masă care au avut loc la începutul lui, prin alegerile prezidențiale de la sfîrșitul lui și printr-un neobișnuit de liniștit decembrie, ceea ce, în comparație cu anii precedenți, este o excepție.
 
Apoi mi-au rămas în memorie arestările în masă ale lucrătorilor de la vamă, din poliția rutieră și din alte departamente, lucru pe care pînă la asta nici nu puteam să ni-l imaginăm. Este evident că toate aceste evenimente au o careva legătură unele cu altele. Și anume: protestele în masă, care la început au avut drept scop întoarcerea în vistieria țării a milioanelor furate și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, au încetat imediat cum a fost anunțate «alegerile președintelui țării de către întregul popor».
 
Acum, după ce președintele a fost ales, toți au uitat despre alegerile parlamentare anticipate. Absolut toți! Au uitat și despre miliardele furate — i-a făcut să uite zarva ridicată în jurul arestării unor funcționari, chipurile, pentru participarea la scheme de corupție, care însă nu au nimic comun cu «furtul secolului» din cele trei bănci moldovenești.
 
Cît privește așteptările mele de la anul 2017… Desigur, în primul rînd, aș dori o stabilitate în țară. Aș mai dori creșterea salariilor și a pensiilor, precum și scăderea prețurilor. Dacă e să credem că minunile sunt posibile, m-aș aștepta la alegeri parlamentare anticipate, deși nu există nici o siguranță că alegătorii, de care, după cum știm, depind rezultatele exprimării voinței, de data asta se vor orienta corect în starea de lucruri din țara noastră și-i vor vota pe cei care de bună seamă merită și sunt capabili să ne conducă țara.
 
În acest sens, mi-aș dori mult ca oamenii să facă o analiză a situației și să nu cadă pradă dulcilor promisiuni ale nou-apăruților «salvatori ai țării», care, de fapt, sunt niște escroci, niște aventurieri politici. Să aibă încredere nu în cuvinte, ci în fapte.
 
Moldova, de fapt, s-a dezvoltat stabil în toate domeniile doar în perioada anilor 2001-2009, cînd la guvernarea ei s-au aflat comuniștii.
 
De aceea, mi-aș dori ca 2017, anul centenarului Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, să devină anul revenirii la putere a PCRM.
 
Revenire nu de dragul acestei semnificative date, ci de dragul prosperării Moldovei.
 
Tărie de spirit, unitate a rîndurilor!
 
CR AL PCRM DIN SECTORUL CENTRU AL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU
 
Încă un an de aflare în opoziție a Partidului Comuniștilor s-a memorizat prin activitatea intensă a fracțiunii noastre parlamentare, prin rezistența opusă de ea proiectelor de legi antipopulare.
 
Decizia de a boicota alegerile prezidențiale a fost una complicată, însă unica decizie corectă în respectiva situație. Aceste alegeri au fost nu doar nelegitime, anticonstituționale, ci și antipopulare. Regretabil faptul că alegătorii încep să conștientizeze acest lucru abia după… Unul din cele mai importante momente ale anului pe care-l finalizăm au fost lucrările Congresului VIII al Partidului Comuniștilor, la care s-au luat hotărîri importante referitoare la activitatea PCRM, s-au făcut modificări ale Statutului și ale Programului partidului, tot în cadrul lui fiind aleși noi secretari ai PCRM.
 
Pentru anul care vine, am vrea să le dorim tuturor răbdare, tărie de spirit, consolidare a rîndurilor noastre și realizarea planurilor schițate.
 
Construcția de partid înseamnă muncă de zi cu zi
 
ION ȚUGULEA, prim-secretar al CR Nisporeni al PCRM
 
În anul 2016, noi am reușit să păstrăm organizația raională de partid, să ne debarasăm de carieriști.
 
Mie personal mi s-a oferit marea onoare de a face parte din componența delegației Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care a fost într-o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. De acolo, am preluat experiența construcției de partid, pe care o vom implementa în cadrul organizației raionale a partidului.
 
De asemenea, comitetul nostru raional într-o mare măsură a reușit să aducă la cunoștința locuitorilor din teritoriu acele argumente din care a reieșit PCRM, îndemnîndu-i pe cetățeni să boicoteze alegerile neconstituționale ale președintelui țării.
 
La dezvoltarea Moldovei să depunem eforturi comune
 
OLGA FILIPENCO, secretar pentru munca organizatorică al CR Cahul al PCRM, consilier al consiliului orășenesc Cahul
 
Prin ce a marcat anul 2016 CR Cahul al PCRM?
 
Datorită inițiativei fracțiunii PCRM, în 2016, consiliul orășenesc Cahul a luat decizia de a instala o placă comemorativă pe casa în care a locuit comunistul Simion Cotlearevschi, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, participant la operația Iași-Chișinău, cetățean de onoare al orașului Cahul.
 
De asemenea datorită consilierilor-comuniști, o placă comemorativă a fost instalată și pe casa în care locuiește Maria Ghimpu. Erou al Muncii Socialiste, fost deputat în Sovietul Suprem al RSSM.
 
Cu sprijinul orășenilor cahuleni, comuniștii au organizat și au desfășurat manifestări consacrate unor asemenea date memorabile cum sunt 22 iunie — ziua începerii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, 24 august — ziua eliberării Moldovei de sub ocupanții româno-fasciști, 9 mai — Ziua Victoriei.
 
La 22 iunie 2016, la ora 4.00 dimineața, la inițiativa locuitorilor din satul Roșu, la Cahul a avut loc un maraton de atletism la distanța de 75 de kilometri, consacrat împlinirii a 75 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Startul a fost dat în Piața Comsomoliștilor Ilegaliști și traseul a continuat pînă la postul de frontieră care poartă numele lui K. Vetcinkin, Erou al Uniunii Sovietice. Pe parcursul acestei zile, maratoniștilor li s-au alăturat toți doritorii. La postul de frontieră, lîngă monumentul eroului-grănicer, participanții la maraton, împreună cu cahulenii adunați, printr-un minut de reculegere au venerat memoria ostașilor sovietici care și-au sacrificat viețile în luptele pentru eliberarea patriei.
 
Pentru comitetul raional Cahul al PCRM a devenit o tradiție organizarea unui subotnic comunist în ziua nașterii lui V.I.Lenin; primirea copiilor în rîndurile pionierilor în ziua de 19 mai la monumentul comsomoliștilor-ilegaliști; în ajunul Zilei Victoriei, drujina pionierească «N.K. Krupskaia» prezintă un concert festiv pentru veterani și rudele acestora în sala de festivități a CR al PCRM.
 
Ce așteptăm de la anul 2017?
 
Așteptăm colaborare în interesele țării noastre cu toate forțele de bună credință, cu concetățenii care pledează pentru suveranitatea, statalitatea și neutralitatea Republicii Moldova. Sperăm că, datorită eforturilor comune, în noul an în țară se vor produce doar schimbări pozitive în mersul nostru pe calea dezvoltării democratice, socialiste și economice a Moldovei.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад