Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Doi dintr-un cufăr
DataLife Engine > Tema zilei / în teritoriu, totaluri > Doi dintr-un cufăr

Doi dintr-un cufăr


5-02-2017, 10:15. Разместил: redactor Fapt care multora li s-a părut surprinzător — cu cîteva zile înainte de asta, Dodon și Vlah, în componența unei și aceeași delegații, au practicat la Moscova, pentru a se fotografia cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Un alt scop care ar fi fost urmărit de companie atît de pestriță, compusă din curtenii actualului președinte, este greu de numit. Fețe prea puțin importante, mult prea departe de popor.

Potrivit comunicatului de presă emis de Președinție, Irina Vlah l-a informat pe șeful statului despre faptul că la Comrat s-a desfășurat prima ședință de constituire a Adunării Populare a Găgăuziei în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a organului legislativ. Și, evident, această nouă conducere este determinată să colaboreze constructiv în ceea ce privește soluționarea problemelor cu care se confruntă locuitorii autonomiei, cum altfel…

În cadrul ședinței, Irina Fiodorovna a declarat că «noi cu toții avem un scop comun — să lucrăm în regim constructiv, pentru ca locuitorii autonomiei să vadă rezultatele activității tuturor ramurilor puterii din Găgăuzia». Însă, judecînd după reacțiile găgăuzilor, ori cît de puternică nu ar fi dioptria ochelarilor lor, lucrul constructiv al «mamei națiunii» nu pot sesiza. Doar autoreclamă, sielfi interminabile, dansuri, discursuri frumoase și nici un fel de activitate.

Acum mai bine de un an de zile, la Comrat s-a desfășurat forumul investițional în urma căruia bașcanul a promis să implementeze mai mult de 20 de proiecte, să construiască un hotel, o centrală electrică, să deschidă o mulțime de întreprinderi. Plus încă 11 întreprinderi ruse înalt tehnologice cu un număr corespunzător de locuri de muncă, care la fel, au fost promise înainte de alegerile bașcanului.

În realitate, în Găgăuzia înflorește dar business-ul fratelui bașcanului — Serghei Vlah, care conduce firma «Demir-Agro». Această firmă nu are nicio activitate de producere, însă, avînd în vedere faptul că se bucură de protecția autorităților autonomiei, la sfîrșitul anului trecut, a fost recunoscută drept «cel mai bun exportator din Găgăuzia». Populația a fost profund indignată de incidentul din ianuarie, cînd Irina Vlah de pe plajele din Thailanda «scotea» pe Facebook locuitorii Găgăuziei din troiene.

Dar să revenim la ședința de constituire a APG. Președintele organului legislativ al Găgăuziei a devenit Alexandr Tarnavschii — pusul PDM-ului, el fiind unicul candidat. Împotrivă s-au pronunțat deputații Serghei Cimpoeș și Ilia Uzun, care, în semn de protest au părăsit sala de ședințe și au refuzat să participe la lucrările ulterioare a forumului de constituire. Piatra de poticnire a fost cunoașterea, sau, mai bine zis necunoașterea limbii găgăuze, ceea ce contravine legislației autonomiei.

Vlah a susținut candidatura lui Tarnavschi, judecînd după toate, din două motive. În primul rînd, așa a vrut Plahotniuc, iar în al doilea rînd, nu a fost exclusă posibilitatea că deputații vor putea «strivi» deputatul din partea satului Tomai — Serghei Cimpoeș, iar asta pentru bașcan este asemenea unui cuțit pentru că el nu tace despre fărădelegile admise de Vlah.

Acum, avîndu-l pe Tarnavschi la postul de spicher, deputații-democrați în APG și achiziționarea a unei duzine de independenți, «democratizarea» lui Plahotniuc n Găgăuzia va fi finalizată.

Probabil, în ajunul acestui eveniment important, Irina Vlah, în cadrul întrevederii cu Dodon, l-a invitat pe ultimul să viziteze UTA pentru a se întîlni cu conducerea comitetului executiv și noul corp al deputaților Adunării Populare. Și de ce nu dacă însuși președintele este crescut în tabăra stăpînului «Nobel».

Și chiar dacă el, deocamdată, neagă acest lucru, cum să înțelegem faptul că după ce Marian Lupu a fost scos din cursa electorală (în favoarea Maiei Sandu, de altfel, așa cum s-a anunțat), activiștii PDM din Găgăuzia au început să facă agitație pentru Dodon? Unde mai pui că unul din ei, cerînd să-i fie păstrat anonimatul, a spus că acesta este o indicație din oficiul central al PDM.

Într-un cuvînt, întîlnirea celor doi nu a avut absolut nicio necesitate, nu a purtat nicio încărcătură utilă. Puteau să nu mai facă o acțiune suplimentară de PR, să nu imite desfășurarea unei activități statale tensionate, ci, în stilul lor să tălmăcească la «păpușar».

Ivan Lecarevскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад