DataLife Engine > Tema zilei / Oficial > Puterea îndepărtează Moldova de Europa

Puterea îndepărtează Moldova de Europa


3-03-2017, 13:33. Разместил: redactor Joi, 2 martie, a avut loc o întrevedere a deputaților în Parlament din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova cu Jordi Xucla (Spania), președinte al grupului politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) în APCE, și cu Valerie Clamer, șefa Secretariatului Comisiei pentru Regulament, imunități și afaceri instituționale al APCE.

Maria Postoico, deputat în Parlament din partea PCRM, le-a expus reprezentanților Parlamentului European situația socială, economică și politică din Republica Moldova, situația legată de alegerile prezidențiale, le-a vorbit despre consecințele semnării de către autoritățile noastre a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și despre atitudinea populației noastre față de ideea unirii cu România, promovată de radicalii de dreapta. În particular, Maria Postoico a subliniat faptul că Partidul Comuniștilor a boicotat alegerile șefului statului, declarîndu-le anticonstituționale.

Deputata a subliniat că, în timpul guvernării țării de către PCRM, cursul de modernizare europeană era susținut de 75 la sută din populația Moldovei. Dar, după semnarea Acordului de Asociere cu UE, acțiunea căruia se reflectă negativ asupra vieții statului moldav, nivelul de încredere în acest curs a scăzut pînă la 30 la sută. Parlamentara a mai subliniat faptul că fracțiunea Partidului Comuniștilor n-a votat ratificarea respectivului acord, îndemnînd autoritățile Moldovei să revizuiască acest document. Vorbind despre situația socială și economică din țară, Maria Postoico a subliniat nivelul scăzut de trai și nivelul înalt de migrație a populației.

Reprezentanții APCE, de rînd cu alte chestiuni, s-au interesat de relațiile bilaterale între Moldova și Ucraina. Dînd răspuns la această întrebare, deputata din partea PCRM a relatat că agenții economici din ambele țări nu au nici un fel de impedimente în activitatea lor. Dar, potrivit parlamentarului, la nivel superior există unele dificultăți care în viitor pot afecta economia Moldovei. În particular, asta se referă la rîul Nistru, pe malurile căruia Ucraina planifică să construiască 6 noi centrale hidroelectrice, cea ce se va reflecta în mod negativ asupra alimentării cu apă potabilă a populației Moldovei, iar în ultimă instanță va conduce la distrugerea rîului.

Marina Țurcanскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад