DataLife Engine > Viața de partid > Călirea de pe baricadele opoziției

Călirea de pe baricadele opoziției


18-12-2015, 15:30. Разместил: redactor

În cadrul conferinței de dare de seamă și alegeri din Basarabeasca, care s-a desfășurat pe 12 decembrie, comuniștii din acest raion au avut o discuție deloc simplă. Cu toate acestea, recunoașterea propriilor eșecuri, concluziile corecte din experiența acumulată și strategiilede viitor, tendințele de a continua lupta politică la un nou nivel mult mai calitativ — toate sunt garanția viitoarelor victorii.

 

Numai așa, și anume cu analiza propriei activități, se poate construi munca politică și agitațională în organizațiile primare pe viitor. Și acest principiu a fost confirmat de comuniștii din Basarabeasca, care au făcut un schimb de opinii în cadrul discuțiilor, pe alocuri, chiar aprinse. În cadrul conferinței a CR PCRM Basarabeasca, a participat, în calitate de președinte al CC PCRM, deputatul Ina Șupac. Din numărul total al delegaților aleși — 39 de comuniști, au fost prezenți 36. În cadrul dezbaterilor au participat 10 delegați.

 

Lupta pentru distrugere

 

Prim-secretarul CR PCRM Basarabeasca, Nicolae Nicolaev a remarcat în raportul său de dare de seamă, că ultimii doi ani au fost deosebit de complicați nu doar pentru comuniștii din raionul Basarabeasca, ci pentru toți comuniștii din țară. Perioada de raport a fost marcată de două scrutine electorale — alegeri parlamentare și locale, care s-au desfășurat în condiții de presiune teribilă din partea oponenților politici. Cu toate acestea, în această perioadă, Comitetul Raional al Partidului Comuniștilor, biroul CR și organizațiile primare de partid, în pofida situației politice tensionate, au făcut anumite lucruri.

 

La ziua de astăzi, la evidența organizației raionale de partid sunt înscriși 92 de comuniști, care reprezintă 10 organizații primare. Vîrsta medie a acestora este de 52 de ani. În perioada de raport, rîndurile formațiunii au fost completate cu 10 persoane.

 

De asemenea, prim-secretarul a remarcat că, în această perioadă, au fost organizate 10 plenare ale CR PCRM și 19 ședințe ale biroului CR.

 

«Începînd cu anul 2009, PCRM se află în opoziție. Și în toți acești ani, formațiunea a fost încadrată într-o luptă acerbă. Cei care dețin puterea s-au antrenat într-o luptă împotriva noastră cu scopul de a ne distruge, de a ne reduce la zero. Lichidarea postului de televiziune NIT, noi acum nu mai avem un post de televiziune pentru a informa populația. Chiar și așa, Partidul Comuniștilor nu doar că a rezistat acestor presiuni, dar a continuat să se dezvolte. PCRM și-a păstrat pozițiile, ideile și principiile. Oponenții politici au lansat o multitudine de proiecte orientate împotriva comuniștilor. Este vorba și despre partidul clon al comuniștilor reformatori, și proiectul PSRM a lui Dodon, și partidul lui Usatîi, de asemenea, proiectul Mișin și Șelin. Tot acest «contingent» joacă astăzi pe eșichierul de stînga. Și toate aceste proiecte politice au apărut pentru a diviza electoratul, care, tradițional, își dădea votul pentru noi, pentru comuniști», a declarat prim-secretarul.

 

În cadrul conferinței partinice, comuniștii din raionul Basarabeasca au constatat cu regret că ultimele campanii electorale au scos în evidență gradul redus de cultură politică al alegătorului.

 

Concentrarea pe segmentul tinerilor

 

Avînd în vedere acest fapt, comuniștii trebuie să revizuiască principiile tradiționale de activitate în raport cu alegătorii, a mai menționat prim-secretarul.

 

«Evident, noi trebuie să punem accentul pe educarea generației în creștere. Această generație de copii este extrem de supusă influențelor politicienilor fără scrupule. Este necesar ca tinerii alegători să fie informați mai mult despre evenimentele care se produc în țară. Ca întotdeauna, întrebarea este cum putem face acest lucru dacă tinerii preferă internetul în detrimentul ziarelor și televizorului? Este necesar să ne concentrăm mai mult atenția pe rețelele de socializare. În afară de asta, un factor foarte important în munca agitațională și propagandistică este abonarea la Ziarul «Comunistul», care rămîne unica sursă de informare credibilă», a subliniat el.

 

În acest context, prim-secretarul a remarcat exemplele pozitive ale organizațiilor primare, care ajută veteranii, diferite organizații obștești, școlile și bibliotecile să se aboneze la Ziarul «Comunistul».

 

«Astăzi, organizăm conferința noastră de dare de seamă și alegeri nu pur și simplu sin perspectiva unui partid aflat la guvernare, ci din perspectiva unei formațiuni persecutate politic. Numai uitați-vă la cei care se află la guvernare ? O guvernare care a renunțat la toate programele sociale promovate în timpul guvernării PCRM, o putere care a privat populația de sentimentul de stabilitate. Însăși statalitatea moldovenească este în pericol. În pofida presiunilor și persecuțiilor, PCRM rămîne cea mai organizată și de perspectivă forță politică de transformare social-economică a țării, de aceea, Moldova are șansa de a ieși din calea degradării și autodistrugerii. În țară există o singură putere care este pe măsură să facă regulă — PCRM. Noi, comuniștii am demonstrat acest lucru fiind la guvernare timp de opt ani de zile», a declarat Nicolae Nicolaev.

 

* * *

Activitatea Comitetului Raional Basarabeasca al PCRM a fost calificată drept satisfăcătoare. Nicolae Nicolaev a fost reconfirmat, în unanimitate, în funcția de prim-secretar. În componența noului comitet raional au fost alese 17 persoane. În calitate de secretar pentru activitățile organizatorice de partid a fost ales Andrei Mihailov, iar secretar pe probleme ideologice — Ivan Moiseev. Pentru participare în cadrul celui de-al VIII-lea Congres al PCRM, CR PCRM Basarabeasca a delegat 2 persoane. 

 

Larisa Miheeva

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад