DataLife Engine > Tema zilei / Cer cuvîntul! > Vom mătura guvernarea voastră!

Vom mătura guvernarea voastră!


12-05-2017, 14:07. Разместил: redactor

Domnilor care nu treziți respect! De va fi sau nu va fi pe placul dumneavoastră, totuși vă voi spune că ați adus poporul la limita supraviețuirii. Și asta în timp ce lăcustele politice pe care le hrăniți mănîncă ultimele bunuri ale țării. Văzînd cum dumneavoastră, cu dubla și nechibzuita politică, distrugeți Moldova, este o crimă să taci. Cu atît mai mult că prioritățile dumneavoastră, — minciuna, fățărnicia și trădarea intereselor naționale, — sunt evidente și clare pentru oricare dintre cetățeni.


...A avut dreptate scriitorul francez Jean de Labruyere care afirma că tot felul de funcții, posturi sus-puse și titluri sunt stabilite pentru ca acestea să le ocupe oameni neghiobi și nemernici…

 

* * *

După cum știm cu toții, dumneavoastră ați pierdut alegerile parlamentare din 2014, chiar dacă, datorită eforturilor pe care le-ați depus atunci, acestea pot fi considerate cele mai democratice, cele mai falsificate în toată istoria independenței noastre. Dar, pentru ca să recunoașteți acest adevăr, nu v-a ajuns nici conștiință, nici curaj cetățenesc.


După alegeri, în structurile puterii au venit oligarhii. Iar principalul scop al acestora este ca împreună sau fiecare în parte să fure de la stat cît mai mulți bani. Trebuie să recunoaștem meritul noilor guvernanți: ei și-au atins cu vîrf și îndesat scopul propus. Guvernul format de ei s-a dovedit a fi incapabil de a-și onora obligațiile. Activitatea lui a fost paralizată de idiotismul unionist, precum și de ștreangurile Bruxelles-ului și ale institutelor financiare internaționale.


Dumneavoastră, domnilor Candu și Filip, ca exponenți ai intereselor cercurilor guvernante, ați ales pentru administrarea statului oameni avuți, însă fără experiență, fără cunoștințe și fără capacități. Și acești oameni, la rîndul lor, muncesc întru propriul bine, mărindu-și fabuloasa lor bogăție, iar cît privește munca întru folosul statului, ea nu se prea vede. Nu există nici un ministru, nici un alt funcționar de stat, care nu ar deține o companie, cîteva apartamente, — inclusiv peste hotare, — mașini de marcă străină, terenuri de pămînt și conturi în bănci.


În timpul guvernării dumneavoastră, a început un proces rapid de diferențiere a societății noastre în săraci și bogați. În progresie geometrică a crescut și lista milionarilor nou-apăruți. Și asta în țara noastră, în care mai mult de un milion de cetățeni duc o viață peste pragul sărăciei, în care cerșitul și gunoiștile au devenit surse de existență pentru mulți oameni.


Actualul sistem de pensionare, despre care dumneavoastră, domnule Filip, ați vorbit de dimineață pînă seara trei luni la rînd, amintește febra medie a bolnavilor din spital. Acest sistem nu numai că rar cine l-a înțeles în teritoriu, dar și dumneavoastră, pare-se, aveți o închipuire destul de vagă despre el.


Transformarea de către dumneavoastră într-un proces neîncetat a creșterii tarifelor la servicii comunale și medicale, la fel și a prețurilor la toate mărfurile au făcut dovada faptului că ați pierdut definitiv sensibilitatea față de suferința omenească.


Odată cu venirea dumneavoastră la guvernare, prăpastie dintre stat și popor s-a adîncit și mai mult. Vidul se completează activ cu un mediu criminal și extremist. Dumneavoastră ați creat condiții unice de seră pentru apariția mișcărilor unioniste și naziste, care, în condiția indiferenței pe care o manifestați, i-au dezbinat pe oameni după principiul național.


* * *

Mijloacele de informare în masă afiliate puterii și direcționate spre înșelarea poporului, în mod obligatoriu realizează ideea revizuirii rezultatelor cu care s-a încheiat Marele Război pentru Apărarea Patriei. Toți porii guvernării sunt îmbibați cu demagogie liberală. Astăzi, de la ecranul televizorului se spun minciuni. Și cu cît e mai înaltă funcția celui care o spune, cu atît și minciuna e mai mare.


În iulie 2016, dumneavoastră, domnule Candu, ați declarat că timp de jumătate de an ați reușit să faceți mai mult decît s-a făcut în anii precedenți. Dacă ați avut în vedere delapidarea de fonduri publice și corupție în rîndurile membrilor puterii de stat, aveți dreptate. Dar nu puteți vorbi despre îmbunătățirea vieții poporului în situația în care țara se îneacă în sărăcie. Pentru o asemenea declarație, domnule Candu, e nevoie nu de cuvinte, ci de criterii ce reflectă dezvoltarea obiectivă a statului. Iar cele pe care le aveți dumneavoastră nu fac nici două parale. Pe acest fundal, guvernarea dumneavoastră mai îndrăznește să-i impună poporului sistemul electoral uninominal, pentru ca, prin acesta, să-și mențină existența sa rușinoasă.


Nu demult, multimilionarul Plahotniuc a anunțat societatea că guvernul Filip, chipurile, a reușit să stabilizeze economia țării noastre. Probabil, averea lui Plahotniuc, a cărei mărime le este greu să și-o imagineze cetățeni de rînd, i-a întunecat mințile oligarhului. Și faptul în cauză are o singură explicație: dumneavoastră, domnilor, trăiți în altă dimensiune, de aceea habar n-aveți cum trăiesc oamenii de rînd din Moldova.


Raționamentele dumneavoastră referitoare la democrație și valorile europene nu sunt altceva decît o înșelare cinică a poporului. Prin incapacitatea de a le asigura oamenilor o viață îndestulată și liniștită, ați subminat demult temeliile democrației.

 

* * *

Pe lîngă toate acestea, vă caracterizează lingușirea față de Occident. Deoarece nu posedați capacitatea de a gîndi de sine stătător, le faceți pe toate așa cum vă indică FMI, care e unul din instrumentele politicii mondiale al SUA. Modelele de reforme pe care vi le impune respectivul fond, le promovați cu docilitate, fără a lua în calcul legile obiective, fără a ține cont de tradițiile naționale și istorice ale Moldovei. Și anume prin asta se explică faptul că respectivele «reforme» nu contribuie la dezvoltarea țării, nu conduc la îmbunătățirea vieții oamenilor de rînd, ci le dau posibilitate să-și îmbunătățească viața doar «reformatorilor» de la guvernare.


Dumneavoastră nu știți că reformele fără știință nu există. Iar la noi, știința a fost aruncată de președintele Academiei de Științe, domnul Gheorghe Duca, într-o criză profundă, băgată sub capacul unionismului și supusă businessului familial «ducovian».


Reformele înfăptuite în mod agramat de dumneavoastră au distrus valorile primare. Pe lîngă știință — sfera educațională și medicina. Ministra Corina Fusu, în comun cu Mihai Ghimpu, care se irită foarte tare doar la auzul cuvîntului «suveranitate», inspirați de indiferența dumneavoastră, au transformat Ministerul Educației într-o ocină unionistă. Se micșorează vertiginos numărul elevilor și al studenților.

 

Dumneavoastră, domnilor, în mod intenționat reduceți condițiile educaționale ale propriului popor! Este nimicit sistemul centrelor medicale locale. Odată cu distrugerea infrastructurii, dispar sate întregi.


Rezultatul reformelor antistatale și antipopulare pe care le promovați este dezorganizarea economiei, creșterea corupției, delapidarea fondurilor publice și luarea de mită în toate eșaloanele guvernării. Incompetența și politicianismul dumneavoastră au adus țara la luarea de credite înrobitoare, partea leului din acestea nimerind în buzunarele oligarhilor de la conducere.

 

* * *

Concluzia. Domnilor, nu vă iubiți poporul și nu sînteți capabili să-l protejați. Aflarea dumneavoastră la conducerea țării le-a trezit majorității membrilor societății sentimentul unei rușini de neșters.


Dar nu v-a venit în cap gîndul că, într-o zi, poporul nu va mai continua doar să privească cît de cinic îl umiliți și în cel mai hotărît mod va alunga de la putere actuala conducere coruptă? Anume așa se va întîmpla!
 
C.Balaban, politilog
Chilinău
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад