DataLife Engine > Alegerea redacției / Tema zilei / Politica > Nunta s-a jucat!

Nunta s-a jucat!


22-07-2017, 09:17. Разместил: redactor
 
În Moldova s-a format definitiv coaliția monstruoasă PD – PSRM. ”Socialiștii” și ”democrații”,  lui Dodon și Plahotniuc au fost uniți de sistemul electoral mixt.  În 2013, acest sistem a fost propus personal de Vladimir Plahotniuc, care, în acea perioadă, era vicepreședinte al Parlamentului. Pentru acest proiect chiar s-a și votat. Ulterior, însă, cu voturile PCRM și PLDM reforma electorală a fost anulată.

Atunci, trei deputați ”socialiști”, Dodon, Greceanîi și Abramciuc nu știu de ce nu au votat pentru acest lucru, deși, se bat, astăzi, cu pumnul în piept că mai principiali și mai onești decît ei nu există.

Toate s-au amestecat

Dodon afirmă că proiectul votat pe 20 iunie 2017, care prevede trecerea la sistemul electoral mixt, îi aparține lui. Însă, nu este foarte greu să ne convingem că el, practic, cuvînt în cuvînt, repetă proiectul anului 2013 sub care stă semnătura lui Plahotniuc.

Nu este de mirare că în ajunul votării, amețitul deputat Sergiu Sîrbu a declarat că proiectul sistemului electoral mixt este ideea Partidului Democrat. Aceasta nu este o scuză ci purul adevăr. PDM nu are de gînd să protejeze socialiștii, partenerii lor de coaliție, să-i ajute să se apere cumva în fața alegătorilor.  Plahotniuc scuipă pe încercările lui Dodon de a le explica părtașilor săi că proiectul cu privire la sistemul electoral mixt, chipurile, nu a permis ”democraților” să treacă în Parlament proiectul sistemului uninominal. Lui Plahotniuc, aceste înmcercări nu-i sînt interesante, pentru că el știe că Dodon nu are unde fugi de pe corabia în naufragiu.

Pentru că acest Dodon ”pro-rus” a acceptat și legea cu provire la combaterea propagandei rusești, dar și punctele vamale comune la Cuciurgan, și blocarea procesului de rotație a pacificatorilor n Transnistria și chiar interzicerea aterizării la Chișinău a avionului în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, și, în continuare, va accepta tot ce-i va cere democrații.

În acest fel, ”democrații” diminuează patosul lui Dodon. Ei dau foarte clar de înțeles cine este adevăratul stăpîn în această coaliție, și cu siguranță nu este vorba despre Dodon cu pălăvrăgeala lui schizofrenică despre cum el, încă o dată, a salvat țara de fărădelegea oligarhilor. Chiar și din punct de vedere juridic ”socialiștii” nu sînt autorii proiectului. El este semnat aproape că de toată fracțiunea PDM, n frunte cu președintele de onoare al Partidului Democrat, Diacov. Așa că ”socialiștii” au votat conștient pentru proiectul autorii căruia sînt membrii grupării organizate oligarhice ”PDM”.

În acest fel, Dodon și SRL-ul lui, partidul socialiștilor, au asigurat proiectului democraților acel ”consens larg” pe care au insistat atît de mult structurile europene.  Anume n baza acestui fapt președintele Parlamentului, un foarte mare ”democrat” Adrian Candu, a declarat cu încredere că cele 74 de voturi acordate pentru modificarea sistemului electoral, reprezintă consensul social larg. Dar faptul că acest ”consens” a avut loc sub paza a sute de polițiști în stare de luptă, este doar un detaliu puțin prea interesant pentru aceeași democrați europeni. Dacă e să evaluăm cele întîmplate din punct de vedere politic, Acest  ”consens” poate fi numit cu fermitate coaliție în toată legea, inclusiv, pentru că Dodon a promulgat, într-o oră, legea respectivă.  

La fel el a procedat și cu legea cu privire la noua structură a Guvernului. Iar pînă atunci a legiferat trădarea politică, a promulgat legea cu privire la înregistrarea în Parlament a grupurilor politice formate din trădători.  Ceva mai devreme – a numit în funcții de ambasadori toți pușii democraților, inclusiv, persoane care au fost consilieri personali a lui Plahotniuc. Apoi a majorat și a atribuit statut pe viață judecătorilor implicați n procese politice împotriva opoziției. Nu doar că a uitat despre numirea lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general, dar chiar la inclus în Consiliul de Securitate de pe lîngă președinte. Iar pînă atunci a împărțit cu PDM ”Moldova-gaz” și ”Chișinău-gaz”.

Apare întrebarea: prin ce se manifestă renumita ”opoziție” a lui Dodon? Aceastălistă rușinoasă poate fi continuată. Și el, Dodon – marioneta în mîinile democraților, cu siguranță, va continua această listă.

Se formează o combinație absolut vizibilă. Inițial, Partidul Democrat i-a asigurat lui Dodon alegeri prezidențiale directe neconstituționale, iar acum, Dodon, îi plătește Partidului Democrat pentru dreptul de a se afișa țanțoș la tot felul de manifestații rituale fără sens în calitate de ”șef al statului”.   

Trecerea la sistemul electoral mixt – este salvarea Partidului Democrat de a trece în opoziție și neant politic, este salvarea de responsabilitate, inclusiv, penală, o garanție sigură a faptului că Plahotniuc va continua să guverneze Moldova atît timp cît va dori. Și acest colac de salvare a fost aruncat democraților, care se îneacă la malul ratingului lor mizer, chiar de Dodon și ”socialiștii”  lui – la fel de trădători și profitori ca și șeful lor Dodon.

Prinsul de purici

Cum a fost? Foarte nerușinat, scuipînd pe legi și Regulament, proiectul cu privire la sistemul electoral mixt a fost inclus pe ordinea de zi în ultimul moment.

În semn de protest, fracțiunile PCRM, PL și PLDM au părăsit sala de ședințe. În sală au rămas doar participanții la complot. Și anume: deputații-democrați, deputații-trădători care s-au infiltrat în rîndurile PDM și trădătorii-socialiști. Ca la comandă, rîndul fracțiunilor parlamentare a fost completat de încă doi transfugi, doi trădători din Partidul Liberal DEmocrat – Iurie Chiorescu și Anghel Agachi. Apropo, Agachi, un participant activ la evenimentele din 7 aprilie 2009, este o achiziție perfectă pentru ”democrați”. În acest fel, fracțiunea care deținea 19 mandate în rezultatul alegerilor, acum, controlează 42 de deputați.

Sistemul mixt va permite Partidului Democrat să nu se lege cu tot felul de combinații, ci să recruteze uninominali deja gata.  Așa cum acest lucru se întîmplă cu regularitate în Găgăuzia. Acolo, a fost ales un singur ”democrat oficial”, în ziua următoare după alegeri, însă, acesta s-a învrednicit să adune majoritatea în Adunarea Populară și să o și mai conducă.  De aceea, nu este de mirare că unicul deputat din partea PSRM, care a încălcat disciplina partinică și nu a votat pentru proiectul sistemului electoral mixt, a fost reprezentantul Găgăuziei, Fiodor Gagauz. El se pare că și-a imaginat destul de clar cum îl vor întîmpina pămîntenii lui.

Însăși procedura de vot a durat trei minute. Fără discuții, deși, în a doua lectură s-au acumulat o mulțime de modificări și completări. Dar oare îi pasă cuiva de aceste formalități prostești în condițiile în care complotul s-a produs deja ? Protestatarii care s-au adunat, n acea zi, în fața sediului Parlamentului, nici măcar nu au înțeles că votul s-a produs deja. Iar asta a reamintit despre o altă istorie.

În 2012, în ziua votării pentru Timofti, zecii de mii de persoane au venit la Chișinău pentru a participa la o acțiune de protest în masă. Atunci, procedura de vot a fost amînată. Dodon, Greceanîi și Abramciuc au asigurat AIE cu voturile necesare.  În momentul în care oamenii se adunaseră în PMAN, totul se terminase deja. Asimilarea este pînă în cele mai mici detalii. Din nou Dodon, din nou a asigurat regimul cu voturile necesare, din nou, la Parlament a fost organizat un ”anti-miting” a adepților înflăcărați a alegerii președintelui, din nou oamenii în camuflaje – sub imaginea veteranilor – transnistreni, din nou sute de polițiști  în stare de luptă.  

Din nou Dodon. Din nou Dodon. Iar și iar Dodon.

În continuare și mai mult. În decurs de doar o oră, Dodon a promulgat legea demontrînd o operativitate nemaivăzută. Un proverb popular spune că graba este bună doar pentru prinsul de purici. Dodon, care s-a grăbit să promulge încă o lege, favorabilă regimului oligarhic criminal, s-a umplut de paraziți pentru ani buni înainte. Fără dreptul la curățare și justificare. Apropo, deja pese cîteva ore după promulgare, legea scandaloasă a fost publicată în Monitorul Oficial.

Va fi numai televiziune

Prin această frază a antieroului peliculei cinematografice ”Moscova nu crede lacrimilor” poate fi caracterizat procesul de dezvoltare a situației politice din țară în perspectivă de scurtă durată. Se știe foarte bine că PDM și PSRM au împărțit, de facto, piața mediatică. După criteriul de importanță. PDM-ul aflat la guvernare are șase posturi de televiziune, iar PSRM-ul din ”opoziție” – deocamdată trei dar cu perspectivă de extindere.

Întrebarea: ce fel de ”opoziție” este asta căreia ”regimul oligarhic blestemat” îi permite să fie pe larg reprezentată în spațiul mediatic , nu este pentru aceste rînduri. Toate aceste posturi TV, într-un glas, au început să laude trecerea la sistemul electoral mixt, să laude – unii înțelepciunea PDM care s-a decis la acest ”pas curajos”de renovare a clasei politice, alții – înțelepciunea lui Dodon care s-a decis la acest ”pas curajos”. Textele vor fi practic identice: ele se scriu în unul și același birou la un etaj din clădirea sumbră de pe strada Cantemir.

Numai televiziune – este toată viața noastră. Pentru poporul Moldovei, în televizoare crește economia, să majorează salariile și pensiile, iar prețurile și tarifele, dimpotrivă, scad. În televizoare se produc dezbateri permanente pe marginea subiectelor artificiale, iar multitudinea de comentatori umflați în încrețiți de grijile permanente ale vectorului european – pro-rus, ne impun nouă tuturor această bomboană în loc de produse și servicii concrete.

La noi, televizorul este, demult,  în conflict cu frigiderul și, deocamdată, această armă electronică învinge în această luptă inechitabilă.  Ei, adică democrații și socialiștii, au acolo în televizoare netrebnici și trădători fără principii care întreprind ”pași curajoși”.  Ei, la modul real, ne au pe toți de idioți împărțindu-și eterul și împușcînd moral în locuitorii Moldovei cu minciună nerușinată. Posibil, pînă la un timp acest lucru va avea efect. Dar nu pentru multă vreme. Și cu atît mai mul – nu pentru totdeauna.

Rezultatele preliminare ale celor întîmplate

Legea adoptată are un caracter antidemocratic și antipopular. Partidul Democrat fără principii s-a învrednicit să trădeze pînă și propriul curs proeuropean. Integrarea europeană este, în primul rînd, respectarea regulilor și normelor europene.  Ele sînt gîndite în așa fel pentru ca sistemul puterii să fie echilibrat și să nu permită formarea dictaturii.

Comisia de la Veneția precum și Consiliul Politic al Uniunii Europene, cărora prin votul din 20 iulie, regimul de la guvernare le-a scuipat în față, tac deocamdată. Pentru că au investit atît de mult în această juntă – bani, influență politică. Și iaca na! Ce răspuns au primit în schimb. Și o altă descoperire neplăcută: Chipurile ”pro-rusul” Dodon, cu care regimul speria Occidentul, s-a pomenit a fi nici pe departe o amenințare, ci mai degrabă o sperietoare de grădină, iar în esență, un proxenet mărunt la cheremul ”regimului proeuropean”.

Occidentul colectiv a încercat să vorbească cu regimul în unica limbă înțeleasă de acest regim – limba banilor. Chipurile, nu votați pentru sistemul mixt, nu vă dăm cele 100 de milioane. Colectivul Occident naiv, care s-a încurcat în ”puii săi de cățea” nu înțelege: de asta și este regimul regim, pentru ca să rămînă regim. Pentru un bonus de 100 de milioane sau fără acest bonus, cu atît mai mult că ei au rezervă un miliard de euro furat de la popor.

Pentru ca să rămînă regim, regimul trebuia să voteze pentru sistemul electoral mixt. Cele 100 de milioane, în general,  nu au nicio atribuție cu acest fapt. La urma urmei, sluigile vor răbda, vor strînge cureaua și vor mulțumi regimului pentru orice capriciu, pentru orice nebunie.

Ceea ce s-a întîmplat pe 20 iulie 2017, este o trădare a Moldovei. Pe calea menținerii regimului de la guvernare, ceea ce este o crimă împotriva statului moldovenesc și poporului moldovenesc. Crimă pentru care toți participanții la complotul acestei junte vor trebui să răspundă.

Alexandr Boicoскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад