DataLife Engine > Tema zilei / Politica > Vladimir Voronin: Ceea ce au săvîrșit bolșevicii în 1917 va fi continuat

Vladimir Voronin: Ceea ce au săvîrșit bolșevicii în 1917 va fi continuat


7-11-2017, 13:50. Разместил: redactor
 
În cadrul mitingului festiv, dedicat împlinirii celor 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, Vladimir Voronin a remarcat că, deși, despre evenimentele de acum o sută de ani s-au scris și s-au spus foarte multe, «aceste evenimente vor fi analizate și evaluate și în continuare».

Lund cuvîntul în fața celor prezenți, Președintele Partidului Comuniștilor a declarat:

«Acel eveniment măreț, care s-a produs acum 100 de ani, nu doar a schimbat lumea, el a schimbat pe fiecare din noi prin generații, prin evenimentele prin care trecea toată țara și pe care le ținem minte cu toții și în baza lor, astăzi, construim munca organizată a Partidului Comuniștilor.

În condițiile actuale, lucrurile s-au inversat într-atît, atît de negativ sînt estimate evenimentele de acum 100 de ani și istoria contemporană, încît eu cred că oamenii, în mod obligatoriu, trebuie să-și amintească și să vorbească despre acele evenimente.

În legătură cu acest fapt, una dintre cele mai importante sarcini ale comuniștilor este de a reaminti, de a explica oamenilor importanța evenimentelor istorice care s-au petrecut acum 100 de ani și despre evenimentele care au fost consecința Marii Revoluții din Octombrie.

Pentru că și astăzi, peste 100 de ani și încă peste altă sută de ani, semnificația și importanța Marii Revoluții Socialiste din Octombrie nu va face decît să crească și să atragă tot mai multă atenție. Tot mai multă lume va crede în ea și o va urma. Atunci nimeni nu credea că este posibilă edificarea unei noi societăți echitabile pentru toți oamenii. Apoi, nimeni în Europa nu credea că fascismul poate fi învins, nimeni nu credea că noi vom fi prima țară care va trimite un om în Cosmos, nu credeau în multe alte reușite ale URSS și puterii sovietice.

Noi am desfășurat un șir de conferințe științifico-practice în cadrul cărora am dezvăluit istoria acestor victorii — de ce Octombrie, Revoluția din 2017 și ceea ce s-a pus la bazele teoretice ale revoluției iar, ulterior, în edificarea statului socialist, s-a dovedit a fi cel mai stabil și viabil sistem. Și de ce? Cel mai important — pentru că a fost stabilită egalitatea între oameni, a fost încetată exploatarea omului.

Revenind la istoria contemporană a Moldovei. Într-o anumită măsură, putem spune că și PCRM a fost un pioner după victoria în alegerile din 2001. Putem spune că am săvîrșit, atunci, revoluția moldovenească, pentru că nimeni nu credea atunci că comuniștii vor veni la guvernare. Apoi, nu credeau că comuniștilor le va reuși totul, ni se prezicea moartea politică. Dar nimic din toate acestea nu s-a întîmplat.

În toată activitatea lor, comuniștii s-au ghidat și continuă să se ghideze de bazele care au fost puse de Mărețul Octombrie. Noi am mobilizat toate capacitățile noastre, profesionalismul, voința politică pentru a demonstra că comuniștii reprezintă acea guvernare care are scopuri și sarcini orientate spre soluționarea problemelor oamenilor de rînd, spre realizarea sarcinilor strategice în vederea dezvoltării statului.

Astăzi, în Moldova se creează o situație analogică celei care se crease în 1917 în Rusia prerevoluționară. Aceeași manipulare a maselor din partea regimului de la guvernare, Partidul Comuniștilor se încearcă a fi înăbușit, a fi strivit prin minciuna care se scurge zilnic de la posturile TV pro-guvernamentale, prin coruperea alegătorilor, prin coruperea trădătorilor.

Pe lîngă coruperea alegătorilor și falsificarea alegerilor, guvernarea mai face și manipulare. Declară că este în creștere PIB-ul, că economia se dezvoltă, că în țară lucrurile stau foarte bine. Unde și la cine este foarte bine? Pe fondul creșterii despre care vorbește guvernarea, în buzunarele populației nu se adaugă nimic. Ceea ce crește la modul real sînt prețurile și inflația, tarifele la serviciile comunale.

Eu sînt convins că ceea ce au săvîrșit bolșevicii în 1917 va fi continuat. Ce forme va lua acest spirit revoluționar — aceasta este, deja, o altă întrebare. Însă, lucrurile nu mai pot continua așa și poporul înțelege acest lucru.

Din păcate, așa cum a demonstrat practica ultimilor ani, alegătorii sînt gata să-și vîndă sufletul diavolului pentru o pomană. Trebuie schimbată mentalitatea, de înțeles seriozitatea votului oferit care depinde de fiecare dintre noi.

Toate așa zisele realizări ale actualului regim sînt vizibile. Toată țara este în ruine — ce alte dovezi ale politicii falimentare și distructive ale regimului mai sînt necesare.
 
În Moldova va fi prosperitate doar dacă la guvernare vor fi comuniștii, pentru că noi știm cum să lucrăm, cum să scoatem țara din criză, cum să construim viitorul Moldovei pe care ni l-au furat în 2009».
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад