DataLife Engine > Tema zilei / Societatea > «Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, moment de răscruce în istoria lumii»

«Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, moment de răscruce în istoria lumii»


11-11-2017, 10:05. Разместил: redactor
 
Practica istorică ne-a spus şi ne spune de-a lungul unui secol că ideile socialiste sunt viabile, că nu pot fi concretizate pe durata lungă a istoriei decât dacă ajung să pună stăpânire pe conştiinţa oamenilor, a popoarelor. Noi, în lumina însăşi a experienţei istorice acumulate, trebuie doar să dezvoltăm teoria marxistă la nivelul secolului XXI şi să reinventăm practica revoluţionară de stânga. Acesta ar fi, probabil, cel mai frumos omagiu adus Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie.

Astăzi, la 100 de ani de la Marea Revoluție din Octombrie, când omagiem faptele extraordinare de care au dat dovadă înaintașii noștri, slujitori ai ideilor socialiste și comuniste, avem obligația să facem o analiză foarte serioasă a activității noastre politice, a capacității noastre de a adapta aceste idei la realitățile timpurilor prezente și viitoare. Din păcate, cu siguranță, în urma acestei analize vom constata, mai ales, dacă ne raportăm la atitudinea și comportamentul liderilor Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, că faptele noastre politice de azi nu ne dau foarte multe motive politice cu care să ne mândrim.

Marea Revoluție Socialistă din Octombrie este o lecție pentru fiecare adept al ideilor socialiste și comuniste. O lecție care trebuie să fie bine învățată și transpusă în viață, în condițiile în care suntem cu toții conștienți că viitorul aparține Socialismului și Comunismului!

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад