Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Lucrul cu cetățenii este obligatoriu
DataLife Engine > Tema zilei / scandal > Lucrul cu cetățenii este obligatoriu

Lucrul cu cetățenii este obligatoriu


18-11-2017, 09:40. Разместил: redactor
 
Da ce mai «pedepsire»! Vor fi demiși fără dreptul de a ridica plata pentru concediu. Așa și s-a declarat: «Miniștrii care nu vor avea atitudine serioasă față de problemele cetățenilor, vor părăsi sistemul. Activitatea lor va fi evaluată reieșind din eficacitatea muncii lor cu cetățenii».

Pentru că această inițiativă este destul de democratică, nu este greu să ne dăm seama că a fost inițiată de democrați, care au dorit să fie și mai aproape de popor. Așa și este. Despre această inovare a anunțat purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari. Despre mai multă exactitate, a declarat despre asta însuși Plahotniuc în cadrul activului partinic săptămînal. Dar pentru că ratingul lui șchiopătează de ambele picioare, a decis: să spună despre asta Gamurari. Parcă ar ieși o decizie colegială.

În legătură cu cele menționate se cere o concluzie: înseamnă că pînă acum, miniștrii Cabinetului Filip (format doar din membri PDM) au lucrat cu cetățenii ineficient și neserios. Dacă, în general, au lucrat. Iar președintele alb și pufos al formațiunii politice nu a știut despre asta, iar atunci cînd a aflat a decis să-i învețe minte pe colegii de partid.

În general, se creează impresia că liderul democraților nu prea se interesează de realitățile din jur. Pentru că foarte recent, el a aflat, la fel, absolut întîmplător, că în Moldova se închid, pardon, se optimizează școlile...

Dar să revenim la ai noștri, fără niciun fel de alegorii, miniștri — capitaliști. Mie personal îmi este foarte interesant: cine și în baza căror criterii va evalua eficacitatea activității miniștrilor cu populația. Știindu-i pe democrați, putem presupune: vor evalua alți miniștri sau primul ministru. După criteriul de clan și devotament față de șef.
 
Și ce înseamnă, în general, «munca cu cetățenii»? Să rozi aiurea pantalonii în birou în timpul orelor de primire și să asculți plîngeri? Or poate se organizează o competiție între miniștri — cine stă mai mult. Cu cronometru, evident.

N-ar fi oare mai bine ca domnii miniștri să nu lucreze cu cetățenii, ci în domeniul care le-a fost încredințat? Iar dacă indicatorii de acolo nu vor crește, indicatorii reali — nu cei umflați ca acum, iată atunci să fie scoși din sistem.

Respectiv, nicidecum nu a putut să nu mai apară o întrebare. Cine este Vladimir Plahotniuc care face lesne «regulă» în Guvern și face asemenea declarații? Președinte legal? Premier? Spicher? Deputat? Ei bine, clar lucru că există unicul el în toate aceste figuri, dar mai există totuși bun simț care trebuie respectat măcar de dragul partenerilor occidentali.

De altfel, dacă e să fie aplicat principiul «normelor» adoptate în pușcărie, totul este clar. Bossul dă indicații valeților, hoților și mojicilor. Iar Moldova capturată și este o mare pușcărie.

Ivan Lecarev
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад