DataLife Engine > Tema zilei / Personaje > Sărbătoarea, care, niciodată, nu este aici

Sărbătoarea, care, niciodată, nu este aici


9-12-2017, 11:07. Разместил: redactor
 
La capitolul unor asemenea idei putem raporta inițiativa de a înscrie în lista sărbătorilor oficiale ziua de 2 decembrie — drept ziua proclamării Republicii Democratice Moldovenești și crearea «Sfatului Țării». Iar acestei idei, nicidecum, nu se leagă titlul suprem de «președinte ales de tot poporul», or, acestea, implicit, îndeamnă la lichidarea suveranității statului Republica Moldova. 

Se știe foarte bine că anume aceste evenimente au devenit precursorul legitimizării «marii uniri», mai simplu spus — ocuparea Basarabiei de către România regală în 1918, care a durat 22 de ani.

Vocile unor asemenea «stataliști» precum Inculeț, Erhan, Ciugureanu și alții au servit pretext perfect pentru România de a demonstra pe arena internațională «caracterul benevol» al anexării Basarabiei la «patria-mamă».

* * *
Stimați cititori, oare situația de astăzi nu vă reamintește de situația de acum o sută de ani? Țara noastră este condusă de personalități dubioase cu pașapoarte românești în buzunare, care, întotdeauna, sînt gata să purceadă la un act de trădare națională. Și acum există parcă Republica Democrată Moldovenească (sub conducerea PDM). În care, președintele a fost numit de principalul «democrat», Vladimir Plahotniuc.

Și iată, Igor Dodon, care prin vorbe stă ca muntele în apărarea statalității moldovenești, organizează la Palatul Republicii o adunare festivă dedicată împlinirii a 100 de ani de la proclamarea Republicii Democrate Moldovenești (Deținătorii pașapoartelor românești de la putere nu au onorat cu atenție această adunătură a socialiștilor).

Cu patosul ce-i este caracteristic, Dodon a spus: «Astăzi, noi marcăm un secol simbolic, care ne reamintește despre faptul că moldovenii, întotdeauna, au tins să-și întoarcă independența, să-și restabilească statalitatea și să fie stăpînii propriului lor teritoriu». Despre faptul că peste doar trei luni, cu efortul conducerii RDM, moldovenii au încetat să mai fie stăpînii propriului lor teritoriu, «președintele ales de tot poporul» nu și-a amintit.

Dacă nu te lauzi singur, nu te mai laudă nimeni. De aceea a și fost rostită și o asemenea frază: «Eu mă bucur că împlinirea unui secol de la acest eveniment a coincis cu mandatul meu».

În continuare, Dodon a anunțat că a semnat un decret cu privire la crearea unei comisii de stat pentru lansarea unei monede jubiliare dedicate împlinirii a 100 de ani de la formarea RDM. Savanților li s-a dispus ca pe parcursul anului 2018, să scrie lucrări științifice dedicate Republicii Democrate Moldovenești. Și, desigur, el — Igor Nicolaevici Dodon va cere (!) Parlamentului și Guvernului să includă ziua de «2 decembrie» în lista sărbătorilor naționale. Ce atitudine are Parlamentul și Guvernul față de cerințele lui Dodon, noi știm foarte bine. De regulă, el este suspendat de la putere pentru o pătrime de ceas să se răcorească.

Iar în ceea ce privește comisia — este o aiureală! O comisie pentru monedă, alte cîteva pentru introducerea datei festive, încă una — pentru instalarea monumentului... Cine vor fi membrii comisiei care se vor întruni în ședințe din banii noștri comuni este foarte clar — alde Ceban, Bătrîncea, Odințov, Ghelici și cei asemenea lor. Evident, organizarea unui șir de manifestații și conferințe dedicate acestui subiect important tot din contul statului va fi.

Dar ce vreți să facă, oameni buni? Trebuie cumva să hrănim această gloată de paraziți cu programe fascinante pentru implementarea în viață a cărora nu ajunge toată rezerva de aur a Pămîntului. Și poate că în vîltoarea acestei agitații inutile vor fi uitate și promisiunile electorale ale lui Dodon.

Se pare că președintele «pro-moldovenesc și pro-rus» Dodon s-a apucat să curețe imaginea «Sfatului Țării». Chipurile, sarcina acestui organ a fost de a consolida statalitatea, dar nu cedarea ei ulterioară. «Problema cedării și trădării o vom analiza cu altă ocazie», a spus Dodon.

* * *
Iată asta, întotdeauna poftim, Igor Nicolaevici! Pentru început să analizăm problema comunicării cu tatăl dumneavoastră. Îmi aduc aminte cum personal spuneați că dacă veți trăda PCRM, tatăl nu va mai vorbi cu dumneavoastră. Vorbește? De asemenea, mai putem examina susținerea testului la statalitate de către Nicolae Timofti; cum ați trădat-o pe Veronica Abramciuc; trădarea protestatarilor în schimbul fotoliului de președinte; promulgarea fulger a legilor emise de regimul de la guvernare; și încă multe ce mai putem examina...

Apropo, pentru ca imaginea să fie integră, trebuie să remarcăm că în timp ce socialiștii se distrau la Palatul Republicii, prin oraș mărșăluiau prin ploaie unioniștii lui Jora Simeon de la Acțiunea-2012, care au marcat «ziua unității naționale». (În această zi a lui 1918, România a smuls de la Ungaria Transilvania și Banatul).

Poate că manifestanții trebuiau să fie lăsați să intre la Palatul Republicii? Doar pledează pentru aceeași cauză, tovarăși socialiști-unioniști...

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад