DataLife Engine > Tema zilei > Spre noi victorii!

Spre noi victorii!


31-12-2018, 11:20. Разместил: redactor
 
Avem despre ce ne aminti, avem cu ce ne mîndri, avem temeiuri să medităm și să tragem concluzii.

Actuala guvernare din Moldova prin ea însăși dă motive pentru nașterea unei conștiințe protestatare, pentru neacceptarea a ceea ce se întîmplă în jurul nostru, pentru apariția unui spirit de împotrivire. Și neapărat pentru o speranță la alt viitor — cel de după detronarea acestei guvernări. De această conștiință protestatară a fost pătruns fiecare rînd al articolelor noastre apărute pe parcursul anului.

Totodată, noi întotdeauna ne-am străduit să evităm critica neîntemeiată (nu e în stilul nostru s-o facem). Întotdeauna ne bazăm pe fapte și sîntem nepărtinitori. Întotdeauna ținem partea adevărului și a dreptății — și în materialele redacționale, și în general în viață.

Pe parcursul anului ce se încheie, echipa redacțională a ziarului «Comunistul», împreună cu dumneavoastră, dragii noștri cititori, a trăit și a lucrat întru binele Moldovei, abordînd acele importante chestiuni și probleme despre care ne povesteați în scrisorile trimise la adresa redacției noastre. Ne-am străduit să nu scăpăm nimic din ceea ce ne-a cerut însăși situația politică din țară, considerînd că, în mod obligatoriu, sîntem datori să clarificăm și să vă explicăm multe din această situație, iar pe lîngă asta, și să prognozăm evoluția ei. Cît de bine am reușit s-o facem — puteți judeca și decide doar dumneavoastră.

Pe lîngă asta, în ziarul nostru întotdeauna am găsit loc și pentru speranță. Acest sentiment de speranță ni-l insuflau înșiși acei oameni cu care, în virtutea profesiei noastre de ziarist, ne-am întîlnit în diferite colțuri ale țării noastre. Și uimitor lucru: oamenii simpli, oamenii muncii nu sînt plini de ură, de invidie, de răutate. Față de tot și de toate, ei manifestă o atitudine plină de înțelegere, de înțelepciune. Ceva pot să regrete, însă niciodată nu vei întrezări în firea lor ceea ce se numește neomenie. Ei sînt sinceri în toate.

Și anume asta o deosebește de popor pe actuala noastră guvernare — complet putredă, mincinoasă și fățarnică. Cea mai mare din toate «realizările» regimului o constituie furtul. El, zi de zi, le fură oamenilor chiar și speranța. Speranța că în Moldova noastră lucrurile vor reveni la normal, că țara va face față oricărui pericol, că ea se va dezvolta și, pe bună dreptate, se va numi stat independent, de care este demn fiecare cetățean al ei. A-i întoarce Moldovei speranța — iată principalul obiectiv al anului ce vine, al anului electoral. Realizarea acestui obiectiv este pe deplin în puterile noastre, ale tuturor cetățenilor țării!

La mulți ani! În 2019 — noi victorii!

Olga Dzeatcovschi, redactor-șef
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад