DataLife Engine > Tema zilei / 100 de rînduri > Explozie demografică la Președinție

Explozie demografică la Președinție


1-02-2019, 15:11. Разместил: redactor
 
La ceremonia inaugurării Anului Familiei, președintele a îndemnat să oprim declinul demografic al țării, fără însă a concretiza în ce mod să facem asta. Nu, nu, nu am în vedere ceea ce vă gîndiți acum dumneavoastră. Am în vedere că președintele este îngrijorat de faptul că, pînă în anul 2050, populația Moldovei se va micșora cu mai mult de un milion de oameni, iar asta înseamnă că vom pierde a treia parte din numărul de locuitori. Dacă dumnealui ar mai avea grijă ca în țară să apară noi locuri de muncă, pentru că tinerele familii să nu se împrăștie prin lume, ci să trăiască, să muncească și să nască copii acasă…, ce bine ar fi! Doar cu vorba, nu miști carul din loc…

În opinia lui Igor Dodon, pentru poporul nostru, problema demografică este problema numărul unu. Celelalte probleme pot fi soluționate timp de cîțiva ani sau decenii de muncă încordată, pe cînd asta… Să înțelegem că, de acum înainte, de soluționarea ei se va ocupa administrația președintelui? Și că «specialiștii» din cadrul ei vor efectua o muncă pregătitoare, după care va urma o explozie demografică?!

Apropo, în zona Președinției, de acum s-a produs o explozie demografică: de la 1 ianuarie a. c., personalul aparatului prezidențial a crescut de două ori — de la 80 pînă la 163 de oameni. După cum vedem, Igor Dodon are grijă de familia sa, se străduiește din toate puterile ca nimeni din rudele lui să nu rămînă fără sinecură.

Dar, pe lîngă asta, și noi, contribuabilii, va trebui și în continuare să achităm voiajele turistice ale rudelor lui Dodon la stațiunile balneare elitare de pe întreaga planetă Pămînt. De aceea, pare-se, ar fi mai corect să numim anul 2019 nu An al Familiei, ci An al Unei Anumite Familii. Și asta deoarece este vorba despre o celulă concretă a societății noastre.

De altfel, problema demografică poate fi soluționată și prin poligamie. Și de ce nu?! Membrii PDM să aibă cîte 4 soții, membrii PSRM — cîte 3… Iar ceilalți? Ceilalți…, mulțumiți-vă cu ceea ce aveți! La ce bun să vă înmulțiți și să faceți sărăcia din țară și mai mare?!

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад