DataLife Engine > Tema zilei > Binelui — memorie bună

Binelui — memorie bună


22-04-2019, 09:03. Разместил: redactor
 
În ziua de 31 octombrie, 2018, în satul Cișmichioi din raionul Vulcănești a avut loc inaugurarea monumentului restaurat al lui Vladimir Ilici Lenin. La această acțiune, importantă pentru sat și pentru întreaga țară, a participat și al treilea președinte al țării, președintele PCRM, Vladimir Voronin.

Acest eveniment dintr-un sat situat la sudul Moldovei, fără nici o exagerare, poate fi considerat unic. Și nu doar pentru că într-un sat de la sudul țării a fost restaurat un monument al conducătorului proletariatului, ci și pentru că respectiva inițiativă a venit nu din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care pe drept cuvînt este păstrător al ideilor celui mai mare gînditor din toate vremurile — Vladimir Lenin. Firește, PCRM n-a rămas la o parte și a oferit sprijinul necesar, însă cei care au inițiat restaurarea monumentului au fost, totuși, oamenii din localitate.

Monumentul lui Vladimir Lenin a fost inaugurat în acest sat în anii 50 ai secolului trecut. El era executat nu în bronz și nu în granit, ci din beton armat, de aceea necesita o îngrijire permanentă. Ultima lui restaurare a fost efectuată cu 30 de ani în urmă. Și, dacă ar mai fi trecut cîțiva ani, monumentul nu ar mai fi putut fi restaurat.

Inițiativa de a restaura monumentul a venit din partea primarului de la Сișmichioi, Piotr Madjar, propunerea fiind susținută de consilierii locali. Dar principalul era că ideea a fost cu mult entuziasm sprijinită și de locuitorii satului.

Datorită eforturilor comune, monumentul conducătorului revoluției și-a recăpătat măreția de altădată și continuă să rămînă simbol al egalității în drepturi a oamenilor și al dreptății. Doar anume spre aceste valori umane tind locuitorii din satul Cișmichioi. Și nu numai ei, ci toți cetățenii cu judecată sănătoasă din Republica Moldova.

Încă pînă la restaurare, la monumentul lui Lenin au început să vină tineri. Tinerii au nevoie de conducători, de modele pozitive, au nevoie de idei ale echității sociale, au nevoie să cunoască adevărul, inclusiv cel istoric. Și nu mai trebuie să inventeze nimic, totul a fost spus și inventat cu o sută de ani în urmă. Pur și simplu trebuie să fie luată matricea trecutului și imprimată în prezent, ținînd cont de schimbările ce s-au produs cu lumea de astăzi.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад