Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Ziarul trăiește atîta timp cît este citit
DataLife Engine > Tema zilei / actual > Ziarul trăiește atîta timp cît este citit

Ziarul trăiește atîta timp cît este citit


24-05-2019, 08:04. Разместил: redactor
 
Să ne gîndim la asta împreună. Totodată, să ne mai gîndim și la faptul cum am putea lărgi difuzarea lui. Doar, fiți de acord, fără un ziar e dificil să educi conștiința comunistă mase și să-i organizezi pe oameni la lupta pentru drepturile lor.

În condițiile de astăzi, tuturor le este greu. Și ziarului „Comunistul” de asemenea. În primul rînd, din cauza că suntem supuși unei blocade dure de către guvernare, care nu vrea să citească adevărul despre sine. În al doilea rînd, insuficiența de finanțe ne-a impus să trecem la un regim drastic de economie, cauză din care am fost nevoiți să reducem numărul de pagini și să ne reorganizăm în ceea ce privește cadrele.

Cu toate acestea, ziarul apare și va continua să apară. Va ajunge el sau nu la cititorul din teritoriu – asta depinde foarte mult de organizațiile primare ale partidului din localitățile țării.

Să zicem, un  om niciodată n-a abonat ziarul nostru și nici nu l-a răsfoit ocazional, deoarece pur și simplu nu știe despre existența lui. În acest caz, ce ar trebui să facă membrii PCRM sau adepții noștri? Să-i povestească omului că, de rînd cu alte publicații, în Moldova de mulți ani apare și ziarul „Comunistul”. Și să-i ofere un exemplar. Apoi să-i mai ofere unul, indicîndu-i cele mai interesante materiale. Iar mai tîrziu, la un prilej potrivit, să-i ceară părerea despre ceea ce a citit.

Acest lucru trebuie făcut nu din cînd în cînd, ci de fiecare dată cînd  apare ziarul. Nimeni nu-i impune pe membrii PCRM sau pe adepții partidului să-l facă. Ar fi însă bine să-l facă, odată ce se consideră pe sine părtași ai ideilor comuniste și nu doresc ca țara să ne fie și în continuare condusă de actuala huntă.

Pe lîngă asta, ziarul „Comunistul” în mod obligatoriu trebuie să fie prezent la toate acțiunile organizate de comitetele raionale ale partidului – mitinguri, pichete, adunări festive etc. Adresați-vă direct redacției și comandați numărul necesar de exemplare. Vă asigurăm –  vi le vom oferi!

Desigur, acest gen de acțiuni trebuie să fie organizate permanent. Diversele probleme ale vieții noastre ne oferă numeroase motive pentru proteste de masă și anume comuniștii sunt cei care trebuie să le organizeze. Ziarul „Comunistul”, cu materialele sale, îi va ajuta s-o facă.

Nouă deseori ni se fac reproșuri cum că acordăm puțină atenție comitetelor raionale și organizațiilor primare. Este un reproș îndreptățit. Și noi înșiși, în redacție simțim asta, la fel cum și alte scăpări. Cîte ceva poate nu observăm. Anume de aceea am vrea să aflăm părerile cititorilor. Ne-ar fi de mult folos în activitatea noastră. În general, relațiile reciproce dintre ziar și cititori, redacție și organizațiile de partid sunt necesare în lupta pentru cauza noastră comună.

Aici sunt nevoit să constat că majoritatea organizațiilor raionale ale PCRM nu tind spre asemenea relații, se limitează doar la reproșuri față de ziar. Și asta nu e o poziție corectă. E timpul să se renunțe la această abordare formalistă și să se stabilească o relație interactivă cu redacția ziarului „Comunistul”. Asta presupune asumarea de către dumneavoastră a unor anumite obligații. Și anume: în primul rînd, să se scrie chiar în teritoriu materiale cu teme de importanță majoră, care să fie expediate la redacție. Nu vă fie teamă că o veți face într-o manieră stîngace. Principalul e să fie tema, problema, îngrijorarea – de aspectul stilistic avem grijă noi. Sau, cel puțin, informați-ne cu privire la cutare sau cutare problemă. 

Pe parcursul anilor ne-am convins că informația care atrage atenția jurnaliștilor vine nu din eșalonul superior al partidului, ci anume din organizațiile primare din teritoriu. Pentru că respectiva informație este nu doar actuală, ea conturează specificul vieții oamenilor din diferite localități ale țării. Și asta întotdeauna trezește interes.

Temele pot fi dintre cele mai diferite: schițe despre comuniști, treceri în revistă ale unor evenimente, dialoguri cu oameni care susțin ideologia noastră și care cu adevărat sunt patrioți etc.

Desigur, „Comunistul” fiind un ziar de partid, este interesat de informații cu privire la experiența concretă de activitate  a comuniștilor în teritoriu, la  modalitățile prin care se reușește creșterea organizațiilor de partid și comsomoliste etc. De asemenea, în legătură cu apropiatele alegeri locale, am vrea să aflăm cum se merg pregătirile pentru acestea într-un raion sau altul, într-un sat sau altul.

Iar faptul că în teritoriu trebuie să fie făcută abonarea la ziarul „Comunistul”, că el trebuie să fie răspîndit permanent în rîndurile comuniștilor, dar și printre oamenii fără de partid se înțelege de la sine. Pentru ca să fie anume așa, se cere și contribuția atît a comitetelor raionale, cît și a organizațiilor primare ale partidului.

Rezumînd cele expuse mai sus, aș vrea să spun următoarele: ziarul trăiește și este necesar doar atunci cînd oamenii îl citesc și cînd el le este de folos prin materialele publicate în paginile sale. Iar dacă numărul cititorilor lui ar crește și dacă părtașii ideilor pe care le propagă ziarul ar deveni corespondenții lui în teritoriu, am avea cu toții de cîștigat. Ziarul îi poate uni pe oameni, le poate inspira încredere în sine și în justețea ideilor comuniste, le poate da curaj ca să lupte pentru victoria acestor idei. Doar fiecare dintre noi, oamenii de rînd, dorim ca în lume să fie dreptate, echitate socială și pace.

Eugeniu Marian, redactor-șef al ziarului „Comunistul”
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад