Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Alegerile anticipate — calea spre depășirea crizei
DataLife Engine > Tema zilei / actual > Alegerile anticipate — calea spre depășirea crizei

Alegerile anticipate — calea spre depășirea crizei


21-06-2019, 10:30. Разместил: redactor
 
Democrații au plecat în opoziție, deși despre aceasta nu s-a anunțat în Parlament. De altfel, nu s-a anunțat nici despre formarea majorității. Euforia «majorității temporare» este peste orice limită și atrage în acest extaz presa, grupuri sociale mari și persoane obișnuite. Se afirmă despre victoria împotriva «răului universal» și, ca întotdeauna, victoria este atribuită oricăror doritori.

Este asta oare, într-adevăr, o victorie și cine a obținut-o? Ce să ne așteptăm de la ea și pe cît de mult timp — toate aceste întrebări rămîn, la modul intenționat, fără un răspuns din partea «învingătorilor».

A fost nevoie de tocmai șapte ani după ce comuniștii au stabilit diagnoza de stat capturat pentru Republica Moldova, pentru ca cei care participau activ la capturare și cei care au fost complici activi ai acestui proces, atît din interiorul cît și din exteriorul țării, să decidă să distrugă PD — unul dintre acaparatori, care a capturat mai mult decît alții, a capturat totul și a lăsat celorlalți doar ce mai trece printre degete.

Un fenomen obișnuit și răspîndit în cercurile banditești, care s-a clarificat cu conceptele specifice: s-au convocat figurile autoritare, au înaintat cerințele, au organizat o reglare de conturi și au luat de la «cel mai mare» totul. Important este că nu au atins sistemul, regulile stabilite în procesul capturării. Din anumite locații i vor alunga pe cei vechi pentru a putea fi plasați cei noi. Însă locațiile și regulile au rămas aceleași. Și ele nu pot deveni altele pentru că capturarea nu a fost depășită — acaparatorii sînt la putere.

Cine a învins? Nu există învingători! «Autoritarii» au rămas aceiași și fiecare crede că protectorul lui va trage în direcția sa. «Protectorii autoritarilor» nu sînt, acum, în stare să tragă fiecare la turta lui și cedează altora pentru o vreme, în speranța că, într-o zi, vor prelua controlul asupra situației. Societății se încearcă a i se prezenta situația drept o importantă victorie istorică a lui Sandu și Dodon, asemenea davizilor care l-au ucis pe Goliat din mîna căruia au mîncat și pe care ei înșiși l-au hrănit cu acțiuni de cedare și participare la distrugerea Constituției și a tot cîmpului legal al țării. Ei nici măcar pe slugoii lor nu sînt în stare să-i controleze. Ultimii, «în cele mai bune tradiții» ale democraților retrași de la guvernare, se perindă de la o televiziune la alta aruncînd cu tot felul de amenințări. Totul trebuie să se rezolve conform prevederilor legale, dar nu în baza conceptelor banditești. Criza nu este depășită, nicio acțiune necesară pentru eliberarea Moldovei din captivitate nu a fost inclusă pe ordinea de zi a «majorității temporare».

Este necesar de a restabili normele sociale constituționale și legale la nivelul celor care funcționau în 2009, cu atît mai mult că CC demonstrează flexibilitate și echilibristică de o adevărată minune. Ceea ce poate crea condiții minime pentru organizarea alegerilor anticipate. Acest lucru trebuie să se facă cu forțele acestei majorități absolut nefirești, pînă la sfîrșitul lunii octombrie curent. După aceasta, la mijlocul lunii noiembrie, să se desfășoare alegeri anticipate, în acest fel să fie depășită criza, astfel ca să intrăm în 2020 cu un nou guvern, un nou buget, liberi și responsabili în fața Moldovei.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад