Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > POZIȚIA PCRM Cu privire la „Acordul politic” al coaliției de guvernare
DataLife Engine > Tema zilei / Oficial > POZIȚIA PCRM Cu privire la „Acordul politic” al coaliției de guvernare

POZIȚIA PCRM Cu privire la „Acordul politic” al coaliției de guvernare


18-09-2019, 17:23. Разместил: redactor
 
Acest „acord” servește Unui Singur Scop – Menținerea Cu Orice Preț a autorilor lui la guvernare și în coaliția nefirească pe care au format-o. Vom reitera că respectiva alianță a fost creată de actorii externi ca una temporară. Misiunea ei consta în lichidarea consecințelor criminal-oligarhice ale precedentului regim și organizarea unor noi alegeri parlamentare.

Dar, ajungînd la guvernare, domnii socialiști și național-liberali au prins gustul puterii și nu au de gînd să se despartă de ea. Și asta se întîmplă în pofida disonanțelor ideologice dintre dînșii, care este imposibil să nu se reflecte asupra agendei societății moldovenești. La fel și în pofida numeroaselor eșecuri, și în pofida dezamăgirii în masă a cetățenilor țării în noul regim politic. 
Așa a apărut această „coaliție”, unică în felul ei.  

Formarea și activitatea ei demonstrează o totală neglijare a legislației în vigoare, inclusiv a Constituției Republicii Moldova. Și mai demonstrează fățărnicia partidelor din care este formată, acestea fiind preocupate doar în vorbe de „eliberarea statului din captivitate și de supremația Legii”. 

Chiar primul alineat al acestei extrem de primitive opere vorbește Nu despre viața societății moldovenești, ci despre Sprijinirea și Stabilizarea actualei guvernări de către majoritatea parlamentară. 

În titlu deloc nu se vorbește despre caracterul provizoriu și tranzitiv al tuturor ramurilor puterii (cu excepția celei judecătorești), în care, nu se știe de ce, este inclus nu Președintele, ci aparatul Președintelui, care, conform Constituției, nu este o ramură a puterii. A înțeles oare Dodon că parte a înțelegerilor este nu Președintele, ci funcționarii anonimi din aparatul lui? De altfel, neobligativitatea unei răspunderi personale întotdeauna i-a plăcut lui Dodon: și în timpul regimului precedent, datorită căruia el a devenit „președinte”, și, cu atît mai mult, în timpul actualului regim.

Drept altă parte a acestor înțelegeri este indicat Parlamentul, care, după cum se cunoaște, n-a luat nici o decizie cu privire la conținutul „înțelegerilor”. Iar în Parlament mai există și opoziția, care la sigur nu sprijină respectivul „acord”. Și atunci apare întrebarea: de ce oare cei care au elaborat respectivul document îl semnează din partea întregului organ legislativ? Nu ar fi bine să spună sincer că este vorba despre două fracțiuni, al căror număr de deputați a început să se micșoreze.

În acest mod, coaliția parlamentară majoritară a confirmat că nu urmărește alte scopuri decît să se mențină la putere, ceea ce, de fapt, înseamnă aceeași uzurpare a puterii. 

Hîrtia, desigur, le rabdă pe toate. Dar întregul text al „înțelegerilor” demonstrează că toate componentele coaliției majoritare suferă de un total nihilism juridic. În fiecare stat, relația dintre ramurile puterii – executivă și legislativă – este reglementată de Constituție și de Lege. Orice „înțelegeri politice”, care ies din cadrul acestor norme de drept, nu pot fi calificate altfel decît ca o încălcare directă a Legii.

Vă atenționăm că de acum în prima pagină a „înțelegerilor”, în ultimul alineat, se declară că prioritățile generale în conducere, determinate de aceste înțelegeri, vor fi realizate printr-un mecanism la care s-a ajuns de comun acord. 

Da, stimați cetățeni ai țării, tot acolo am ajuns! Precedentul regim guvernant modifica după plac Constituția cu ajutorul Curții Constituționale capturate, iar actuala coaliție în general „nu-și face probleme” cu fel de fel de formalități. Ea își etalează propriul „acord”, propriile „înțelegeri politice” ca superioare Legii, superioare Constituției. Oare pentru un asemenea „stat de drept” și-au dat voturile alegătorii țării în ziua de 24 februarie?  

Un lucru este cert: un stat nu poate exista în afara cadrului juridic. Altfel spus, noi suntem martorii unei distrugeri cinice programate a Statului Moldovenesc. 

Complicitatea la această crimă a persoanelor sus-puse, ca Dodon, Sandu, Greceanîi, a deputaților Ceban, Popșoi, Slusari și a altora este un temei pentru înlăturarea din funcții a acestora, pentru lipsirea de imunitate și pentru atragerea lor la răspundere. 
Adoptarea de către fracțiunile majorității parlamentare a unei asemenea decizii criminale față de Constituție, Țară și Popor îi putea servi lui Dodon drept motiv de a iniția procedura de dizolvare a acestui Parlament. Dar cum s-o facă, dat fiind că și el însuși este participant al acestei bacanale? El a renunțat cu ușurință la propriile „principii” și promisiuni de dragul fotoliului de președinte al țării.

Citim mai departe: în capitolul ”Principiile de guvernare” este subliniată „promovarea și respectarea angajamentelor internaționale ale RM prevăzute de Acordul de Asociere cu UE. Și nici un cuvînt despre însuși Acord, despre parteneriatul strategic cu Federația Rusă,  iar cît privește CSI, sunt enunțate doar probleme economice, sociale și culturale. Ceea ce nu numai că diferă de programele electorale ale lui Dodon și PSRM, ci chiar le contrazice. Altfel spus, ca totdeauna, socialiștii se ocupă de trăncăneală și înșelăciune. Nici toate celelalte nu ne conving de „noblețea și scopurile” acestei coaliții. Nici un fel de idei noi. Multe sunt furate de la alte formațiuni politice și copiate din ultimele programe ale guvernelor române. 

Brutala neglijare a Constituției și a principiilor statului de drept ne sugerează că, în locul „statului capturat”, au venit distrugătorii Statului Moldovenesc. Și ei fac ceea ce fac în mod conștient. 

Întreaga lume cunoaște faptul că societățile civilizate se dezvoltă conform legilor, iar cele criminale – conform conceptelor criminale. Societății moldovenești i se propune să trăiască conform unor „înțelegeri” ticluite de niște mincinoși și trădători profesioniști. O perspectivă extrem de dubioasă.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova cere demisia președintelui neconstituțional Dodon, a Parlamentului, Guvernului și organizarea unor alegeri anticipate.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад