DataLife Engine > Tema zilei / Politica > Dodon nu-și mai aduce aminte de rude

Dodon nu-și mai aduce aminte de rude


9-09-2019, 17:00. Разместил: redactor
 
Vai, ce-i mai sclipeau ochii în timpul campaniei electorale, atunci cînd ponegrea FMI și sublinia că Moldova se poate descurca destul de bine și fără acești bani în condițiile unei guvernări înțelepte și raționale. Mai tîrziu, după ce a format o coaliție nefirească cu liberalii din blocul ACUM, Dodon vorbește mai moale despre creditele și recomandările FMI, lucrurile nu mai sînt atît de dure. Chipurile, trebuie să fie revizuite anumite prevederi din cadrul memorandumului semnat cu FMI. După care, Zinaida Greceanîi a declarat că nimeni nu intenționează să schimbe nicio virgulă în acest memorandum. 

Dodon părea să fie și mai categoric atunci cînd insista asupra necesității de denunțare a Acordului de Asociere RM-UE.  Respectiv, acesta era unul din punctele cheie ale platformei sale electorale în 2014. Timpul a trecut și toate s-au derulat conform schemei bine puse la punct:  la început el declara că trebuie de intervenit cu anumite corective în acest Acord, iar după - vor–ea despre faptul că Acordul de Asociere are menirea să îmbunătățească viața cetățenilor Moldovei.  Fapt pe care l-a confirmat, n repetate rînduri, în cadrul vizitei sale recenta la Bruxelles. În acel video renumit, unde Dodon se tîrguiește cu Plahotniuc la capitolul bani și coaliții, se vede și se aude foarte bine cum Dodon acceptă federalizarea Republicii Moldova, doar că nu folosește cuvîntul ”federalizare”.  Și iată, trec nici trei luni de zile și Dodon declară: ”NU poate fi vorba despre federalizare. Nimeni nu o va accepta”. Și acest lucru este cu adevărat minunat. Cum pot trăi în una și aceeași persoană idei diametral opuse și antagoniste – este o întrebare pentru psihiatru. Dar și fără doctor putem face o concluzie despre o asemenea persoană: nu are gram de rușine.
 
Aceasta este singura și unica calitate a lui Dodon – să-și arunce din cap ”obligațiunile principiale” recente ca pe niște gunoaie inutile,  ceea ce duce la faptul că alegătorii demult nu mai înțeleg pentru cine să voteze în alegeri, inclusiv, în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie. 

Ar fi bine dacă ar înțelege în sfîrșit, adică alegătorii, că votînd pentru Dodon și  supușii  lui din PSRM – este calea spre nicăieri, BLOCAJ.  Înseamnă că vor înțelege definitiv și nu vor mai vota.

Departamentul analitic al CC PCRM 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад