DataLife Engine > Tema zilei / comsomol > Ziua de 7 noiembrie — sărbătoarea tineretului

Ziua de 7 noiembrie — sărbătoarea tineretului


7-11-2019, 12:34. Разместил: redactor
 
Anul acesta se împlinesc 102 ani de la săvîrșirea de către bolșevicii revoluționari a unei fapte mărețe. Este important de menționat că, și la un secol după asta, această sărbătoare continuă să fie marcată în întreaga lume, iar istoria ei este transmisă cu pietate din generație în generație.

Marea Revoluție Socialistă din Octombrie este ziua care le-a dăruit la mai multe generații speranța la un viitor luminos. Pentru noi, comsomoliști, această sărbătoare este importantă și pentru faptul că, în îndepărtatul an 1917, anume tineretul s-a ridicat la luptă pentru echitatea socială, pentru drepturile tuturor și ale fiecăruia. În această cu adevărat Măreață Zi a fost lichidată posibilitatea exploatării omului de către om, au fost nimicite toate formele de asuprire națională și inegalitate socială, popoarele lumii au fost salvate de catastrofa economică și națională. Bolșevicii revoluționari au săvîrșit această faptă eroică nu pentru binele său, nu pentru a satisface ambițiile personale ale cuiva, ci în numele unui viitor mai bun pentru viitoarele generații. Datorită perseverenței și eroismului generației de atunci, bunicile și bunicii, mamele și tații noștri au primit dreptul la o viață demnă, la studii și asistență medicală gratuite, la un loc stabil de muncă, la un sprijin pentru tinerele familii, tinerii specialiști și multe, multe altele.

Uniunea Comunistă a Tineretului din Moldova cu un adînc respect cinstește memoria eroilor revoluționari, care i-au dăruit întregii omeniri un exemplu de victorie măreață în lupta eroică pentru un viitor mai bun și mai echitabil pentru compatrioții lor. Ei au demonstrat că lupta onestă și fără compromis pentru drepturile sale, pentru drepturile majorității și pentru echitate aduce rezultate bune pentru întreaga comunitate mondială.

Astăzi, noi, comsomoliștii și tinerii comuniști, vrem să felicităm întreaga omenire progresistă cu prilejul acestei sărbători — Ziua Marii Revoluții Socialiste din Octombrie. Și mai vrem să-i spunem întregii omeniri: cauza Marelui Octombrie e nemuritoare și de nebiruit!

CC AL UCTM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад