Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/classes/templates.class.php on line 209 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/comunist.md/httpdocs/engine/modules/sitelogin.php on line 109  DataLife Engine > Версия для печати > Încă o dată despre justiția din Moldova
DataLife Engine > Tema zilei / actual > Încă o dată despre justiția din Moldova

Încă o dată despre justiția din Moldova


20-11-2019, 15:40. Разместил: redactor
 
Numai ce n-au inventat liberalii și democrații din dorința de a nimici Partidul Comuniștilor din Republica Moldova!

Vom aminti că, pe 23 iunie, 2014, cu 4 luni ÎNAINTE DE alegerile parlamentare, Ministerul Justiției a înregistrat un nou partid politic — Partidul Comunist Reformator din Moldova cu abrevierea PCRM, identică Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Cu alte cuvinte, Ministerul Justiției a înregistrat un partid-clonă al PCRM. (Deci, nu e de mirare faptul că în buletinul de vot, în care mărimea însemnului partidului nu e mai mare de un centimetru jumătate, era dificil să percepi diferența dintre simbolurile electorale ale celor două partide și, ca rezultat, 6 la sută din numărul de alegători, care n-au auzit de nici un fel de reformatori, pur și simplu au încurcat partidele și au imprimat ștampila «Votat» pe buletinele Partidului Comunist Reformator din Moldova).

Partidul Comuniștilor a contestat neîntîrziat în judecată decizia Ministerului Justiției de a înregistra Partidul Comunist Reformator din Moldova. Pe 23 septembrie, 2014 (pînă la alegerile parlamentare!) Curtea de Apel din Chișinău prin decizia sa a interzis Ministerului Justiției din Chișinău să înregistreze simbolul electoral în formă de seceră și ciocan al oricărui partid, inclusiv Partidul Comunist Reformator din Moldova, condus de Ruslan Popa, fără acordul titularului deținător — Partidul 

Comuniștilor din Republica Moldova. Pe 7 octombrie, 2014, executorul judecătoresc a primit titlul executoriu, însă nu s-a grăbit să execute decizia judecătoriei.

În final, partidul-clonă al PCRM așa și n-a fost exclus din cursa electorală și necunoscutul Partid Comunist Reformator din Moldova, fără a avea în spatele său vreo ideologie, fără a avea structuri în teritoriu, fără a desfășura o activitate de agitație, n-a ajuns doar un pic pînă la pragul electoral, iar Partidului Comuniștilor i-au fost furate 9 mandate, astfel el fiind lipsit de șansa de a avea cea mai numeroasă fracțiune în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-ea.

Și doar pe 29 aprilie, 2015, la 5 luni DUPĂ alegeri, Ministerul Justiției a decis sistarea propriei sale hotărîri privind înregistrarea Partidului Comunist Reformator din Moldova. În sertarul mesei a cărui funcționar a stat uitată această decizie timp de 4 (!) ani, putem doar să presupunem, dar la executorul judecătoresc ea a ajuns doar pe 10 octombrie, 2019.

Pe 13 noiembrie, 2019, peste 5 ani 4 luni și 20 de zile, puterea a conștientizat faptul că drepturile Partidului Comuniștilor au fost încălcate.

Operativ și la timp!

Elena BODNARENCO
secretar al CC al PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад