DataLife Engine > Tema zilei / Viața de partid > Timpul lucrează pentru noi

Timpul lucrează pentru noi


2-12-2019, 16:50. Разместил: redactor
 
La adunarea comuniștilor leoveni au participat Elena Bodnarenco, secretar al CC al PCRM, și Boris Marian, redactor-șef al ziarului «Comunistul».

Timpul lucrează pentru noiAdunarea a început cu o procedură plăcută, și anume: înmînarea carnetului de comunist lui Serghei Popa, locuitor din satul Covurlui. Elena Bodnarenco, înmînînd carnetul tînărului comunist, a menționat că acest fapt este îmbucurător, că venirea în rîndurile partidului a unor forțe proaspete este necesară și benefică, totodată exprimîndu-și speranța că, atunci cînd va asista la o altă adunare a comuniștilor din raion, va aveaprilejul să înmîneze nu numai un carnet, ci trei deodată.

În luarea sa de cuvînt, prim-secretara CR Leova al PCRM, Elena Parpolova, a constatat că numărul membrilor PCRM din raion s-a micșorat. În 2018, din cele 15 OPP făceau parte 98 de comuniști, din care în 2019 au rămas doar 11 OPP cu 71 de comuniști în rîndurile lor. Pe cînd în partid a fost primit în această perioadă doar un singur om. Respectiva situație are la baza ei cauze firești, printre acestea fiind și tendința generală a populației RM de a pleca la lucru sau cu traiul în alte țări.

Timpul lucrează pentru noiCu toate acestea, organizațiile primare au fost active, adunările lor deseori se transformau în discuții serioase și interesante, cu diferite propuneri, bunăoară, ce măsuri trebuie întreprinse pentru ca economia țării să se dezvolte, pentru ca să fie ajutate păturile vulnerabile ale populației, pentru ca să fie majorate pensiile și salariile, pentru ca să fie ușurată viața lucrătorilor din agricultură. Cei mai activi comuniștii în munca organizatorică s-au manifestat secretarul CR, Valentin Belcev, și președintele organizației raionale de veterani, Nicolai Vlah.

Referindu-se la tema alegerilor parlamentare și locale din anul 2019, Elena Parpolova a remarcat faptul că ele s-au desfășurat pe fundalul unei apatii și oboseli a populației. «Trebuie să recunoaștem că noi, comuniștii, nu am lucrat suficient de bine în perioada electorală, a spus ea. Ca rezultat, am obținut doar un singur mandat în consiliul raional, unul în consiliul orășenesc Leova și unul în consiliul local din satul Cneazevca. În celelalte sate din raion, am în vedere sate în care avem organizații primare ale partidului, nu am obținut nici un mandat. Iar în satul Borogani secretarul organizației primare locale în general a părăsit funcția și a trecut în tabăra democraților. Ce să mai vorbim despre satele în care organizații primare în general nu există?!».

Desigur, trebuie să spunem de-a dreptul că și alegătorul de astăzi e altul, el s-a schimbat, a devenit mai corupt, a menționat liderul comuniștilor de la Leova. El a fost stricat de vicioasa practică a «darurilor electorale», folosită de alte partide. Și de acum oamenii, fără nici o jenă, îi întreabă pe agitatori: da dumneavoastră ce ne-ați adus — orez, hrișcă, zahăr sau untdelemn?
 
Despre daruri cel mai mult se interesează bătrînii, care, o știm cu toții, au o soartă de neinvidiat — să-și trăiască ultimii ani de viață în sărăcie. Iar tineretul se grăbește să plece cît se poate de repede din țară în căutarea unui destin mai fericit decît cel de acasă, a subliniat Elena Parpolova. Ca urmare a acestor plecări, unele sate pur și simplu dispar de pe harta Moldovei. 
 
Statul trebuie să-și întoarcă fața spre cei tineri, să discute cu ei, să le explice în mod argumentat cauzele situației pe care o avem în țară și să le vorbească despre niște perspective care să le trezească interesul. Acest lucru trebuie să-l facă mai activ și generația noastră, a comuniștilor cu experiență. În acest caz ne vom putea aștepta și la afluxul unor forțe tinere în rîndurile partidului nostru, consideră dumneaei.

Timpul lucrează pentru noi«Studenții trăiesc vesel, de la sesiune pînă la sesiune, se cîntă într-un cîntec. Iar în Moldova se trăiește de la alegeri pînă la alegeri, în acest mod și-a început luarea sa de cuvînt Maria Cocervei, secretar al organizației primare de partid din orașul Iargara. Toți așteaptă că după alegeri se va întîmpla o minune, dar alegerile trec, iar minunea așteptată nu se întîmplă!».

Maria Cocervei a abordat și dureroasa temă a pensiilor, în particular exprimîndu-și nedumerirea față de faptul că oamenii care timp de mulți ani au lucrat în unul și același loc nu primesc pentru asta un spor de retribuție.

Pe lîngă asta, ea a povestit despre activitatea organizației pe care o conduce și despre faptul că, în cadrul acțiunii «Grădina Victoriei», lansată de PCRM în cinstea aniversării a 75-ea a Marii Victorii, comuniștii din Iargara au hotărît că vor sădi 20 de copăcei de salcîm într-un loc special destinat pentru asta. Iar puieții rămași vor fi sădiți de-a lungul drumului Iargara — Sărata Nouă.

În încheierea, Maria Cocervei i-a îndemnat pe colegii de partid să se aboneze la ziarul «Comunistul» și, totodată, să-i îndemne pe cunoscuții și prietenii lor să facă același lucru.

Timpul lucrează pentru noiPreședintele organizației de veterani din raion, Nicolai Vlah, și-a exprimat părerea de rău în legătură cu indiferența și infantilismul unor așa-numiți comuniști, care, de fapt, nu sunt cu adevărat comuniști, ci pur și simplu membri ai partidului, și membri nu dintre cei mai buni: «În satul Colibabovca acești «comuniști» m-au întrebat mirați: da ce, Partidul Comuniștilor mai există? În unele localități ei în general ne întorc spatele».

PCRM trebuie în mod urgent să se debaraseze de un asemenea balast, consideră Nicolai Vlah. «Nu-i nimic că vom rămîne mai puțini, în schimb, vom fi mai activi, vom lucra mai bine. Dar nu trebuie să-i permitem nimănui să calce în picioare partidul nostru, mai potrivit în acest caz e să-i călcăm noi în picioare pe dînșii, altfel spus, să-i îndepărtăm de noi», a concluzionat Nicolai Vlah.
 
Timpul lucrează pentru noiSecretarul executiv al CC al PCRM, Elena Bodnarenco, a fost impresionată de faptul că luările de cuvînt ale participanților la adunare nu au fost niște elementare dări de seamă, ci niște analize chibzuite și logice referitoare la faptul ce se întîmplă astăzi în societatea moldovenească, ce se întîmplă cu înșiși comuniștii, de ce acea atitudine consumistă de care e molipsită societatea moldovenească i-a molipsit și pe unii comuniști.

«Despre toate acestea am auzit astăzi de la dumneavoastră și mi-am dat seama că această stare de lucruri vă îngrijorează, a spus Elena Bodnarenco. Aici se află oameni care în anii 90 au readus la viață organizația de partid după reînregistrarea PCRM. Condițiile în care ne aflăm în prezent sunt aproximativ la fel ca cele din anii nouăzeci, de la începutul anilor două mii. Noi din nou suntem puțini la număr. Noi, la fel ca și atunci, nu avem bani, nu avem posturi de televiziune, nu avem mijloace de informare în masă, cu excepția ziarului «Comunistul» și a site-ului partidului. Dar atunci noi cu dumneavoastră am avut ceea ce pînă astăzi am cam pierdut — entuziasm».

Totodată, Elena Bodnarenco a remarcat că problemele menționate nici pe departe nu sunt un privilegiu al raionului Leova: «De acum nu numai alegătorii întreabă: «Da ce ne-ați adus?», dar și comuniștii întreabă: «Da ce ne-ați dat nouă?». Adică, ce ne-a dat partidul, cît ni se va plăti, dacă vom lucra în timpul campaniei electorale?». Elena Bodnarenco a adus drept dovadă un exemplu de la Soroca, unde un membru al PCRM, supărîndu-se că n-a fost înaintat în componența comisiei electorale, s-a dus la socialiști.
 
Secretarul executiv a comunicat că CC a comandat un sondaj sociologic despre starea de spirit a societății moldovenești. Rezultatele acestuia vor fi prezentate la plenara din decembrie a CC al PCRM.

În baza unor exemple concrete, Elena Bodnarenco a explicat celor prezenți la adunare esența așa-numitelor reforme ale actualei guvernări, calificîndu-le ca populiste și nedrepte.

Timpul lucrează pentru noiEa a indicat asupra faptului că încă nu s-au potolit bătăliile electorale, iar socialiștii, care au luat în mîinile lor toată puterea în țară, de acum au început să se dezică de promisiunile lor electorale. De exemplu, în pofida promisiunii lor de a nu colabora cu NATO, miniștrii Voicu și Gaiciuc declară că pe viitor colaborarea cu Blocul Nord-Atlantic trebuie consolidată și dezvoltată pe toate căile.

Anterior, socialiștii se tot plîngeau că nu au împuterniciri, nu au pîrghii de influențare a situațiilor. Astăzi ei au tot necesarul pentru a lucra — deci, să lucreze. Iar sarcina noastră e să le explicăm oamenilor cine sunt, de fapt, socialiștii și liderul lor, Dodon. Să le explicăm, operînd cu fapte concrete și cu o logică rațională.

«Timpul lucrează pentru noi. Foarte degrabă, oamenii vor începe să se dezamăgească în socialiști, indiferent de faptul dacă noi vom lucra sau nu vom lucra. Doar că în al doilea caz ei se văr dezamăgi mai lent», a spus în încheiere Elena Bodnarenco.

La finalul adunării generale, comuniștii de la Leova au ales biroul comitetului raional, precum și secretarii și comisia de revizie. În calitate de prim-secretar al CR Leova al PCRM a fost realeasă Elena Parpolova.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад