DataLife Engine > Tema zilei / actual > Cu privire la monumentul consacrat memoriei lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața în lupta cu pandemia de coronavirus

Cu privire la monumentul consacrat memoriei lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața în lupta cu pandemia de coronavirus


12-11-2020, 12:16. Разместил: redactor
 
Anume ei, oamenii în halate albe, – medici, surori medicale, felceri –, au devenit adevărați eroi ai timpului nostru.

De acum timp de nouă luni, zi de zi, 24 de ore din 24 de ore, ei muncesc într-un regim extraordinar. În zona roșie, pe prima linie a luptei împotriva pandemiei. Îmbrăcați în haine speciale de protecție, voluminoase și greoaie, care nu lasă aerul să treacă spre corpul lor, iar pe lângă asta, și purtând ochelari speciali, cu lentilele mereu aburite. Uneori fără a-și vedea săptămâni de-a rândul părinții, familia, copiii. Când te gândești la acele colosale eforturi fizice și psihologice pe care le depun ei în munca lor, te ia groaza. Imposibil nici măcar să presupui ce se face în sufletele lor în această situație.

Dar ei continuă să-și îndeplinească în mod conștient și onest datoria profesională. În pofida faptului că permanent se confruntă cu o atitudine nedreaptă din partea statului și a societății, fiind nevoiți să asculte reproșuri nemeritate.

Câți dintre noi, cei care nu avem nici o atribuție la profesiile din domeniul medicinii, am accepta să lucrăm în „zona roșie”, știind că, procedând astfel, ne supunem unui permanent risc de a ne infecta și a muri? Pe când ei, dându-și perfect de bine seama de acest risc, zi de zi ies în fața infecției, posibil – și a morții. Pur și simplu pentru că acesta este lucrul lor. Pur și simplu pentru că și-au ales pentru viața lor o asemenea profesie.

Conform statisticii oficiale a Ministerului Sănătății, până la ziua de astăzi, în Moldova au fost contaminați de coronavirus mai mult de opt mii de lucrători medicali, mai mult de cincizeci din ei pierzându-și viața. Și ace;ti indici, cu regret, cresc din zi în zi.

Lucrătorii medicali își fac datoria ca și cum ar lupta pe prima linie a frontului. Moartea lor e moarte de erou. De aceea memoria acestor oameni curajoși merită și trebuie să fie eternizată.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova lansează inițiativa cu privire la înălțarea unui monument consacrat lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Pe monument trebuie să fie incrustate numele tuturor celor care s-au jertfit în numele salvării vieților multor cetățeni ai țării noastre.

Aceasta e datoria noastră cetățenească, e datoria recunoștinței noastre.

Partidul Comuniștilor se adresează Guvernului Republicii Moldova, societății și tuturor cetățenilor țării cu propunerea ca inițiativa noastră să fie susținută și realizată în fapt.

Comitetul Executiv Politic al CC al PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад