DataLife Engine > Tema zilei / Viața de partid > Comuniștii luptă pentru omul muncii

Comuniștii luptă pentru omul muncii


9-04-2016, 11:03. Разместил: redactor

«După victoria covîrșitoare obținută în cadrul alegerilor din 2001, Partidului Comuniștilor din Republica Moldova i s-au prezis multe, inclusiv, faptul că comuniștii moldoveni nu se vor menține la putere mai mult de cîteva luni. Iar PCRM, lună de lună, an după an, și-a demonstrat viabilitatea la putere prin rezultate concrete. Orice măsură întreprinsă sau decizie luată — toate au avut ca scop dezvoltarea țării, asigurarea unui trai decent pentru populația Moldovei.

 

Mai ales în primul an de guvernare, Partidul Comuniștilor a trebuit, practic, să activeze, orbește. Pentru că nu se bucura de susținerea forțelor politice din interior și nu avea susținere nici din afară. Însă, ei au rezistat, au făcut față celor mai complicate sarcini.

 

Pentru a înțelege importanța celor opt ani de guvernare a PCRM pe dimensiune istorică, este suficient să analizăm statistica țării «pînă» și «după». Comuniștii au preluat cîrma țării în una dintre cele mai complicate perioade — toate bogățiile naționale, acumulate an de an în anii puterii sovietice, la acel moment, erau deja hoțite și distruse. Țara s-a cufundat în datorii — datoria externă depășise 63 % din PIB.

 

Nu se achitau pensiile și salariile, poporul trăia într-o sărăcie lucie. Despre calitatea educației și sănătății nici nu mai face să vorbim.

 

Dar cum au lăsat comuniștii Moldova actualei guvernări atunci cînd au trecut în opoziție? Înfloritoare, în curs de dezvoltare, suverană. Comuniștii au gazificat toate centrele raionale, au reparat sute de km de drumuri, au construit și restaurat sute de obiecte de cultură și de importanță spirituală, au restaurat în totalitate, restabilit toate monumentele eliberatorilor din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, au inaugurat memoriale militare, universități, școli și muzee.

 

Atît timp cît comuniștii s-au aflat la guvernare, de multe ori, datorită deciziilor inovatoare, se dezvolta cu pași grăbiți economia Moldovei. De ce? Pentru că erau adoptate legi corecte. Se făcea totul pentru oamenii muncii, totul în beneficiul omului de rînd. Au fost create mai bine de 300 de mii de noi locuri de muncă.

 

În timpul guvernării comuniștilor, în Moldova pensiile au crescut de opt ori, iar salariile bugetarilor — de șase ori. Anume pe timpul comuniștilor a fost stabilit ajutorul social eficient din partea statului destinat familiilor social vulnerabile.

 

Dacă nu ar fi existat toate aceste intrigi politice și comuniștii ar fi rămas la guvernare, sunt convins, că economia Moldovei, în opinia mea, ar fi fost, astăzi, una dintre cele mai active la capitolul dezvoltare în toată Europa.

 

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a păstrat statalitatea. Și acesta este meritul colosal al comuniștilor. Însă, ei puteau, atunci, să adapteze Constituția după sine, pentru că dețineau majoritatea constituțională, dar ei nu au schimbat nici măcar o literă în Legea Supremă.

 

Vladimir Voronin merită respect deosebit pentru că dispunînd de posibilități colosale, el întotdeauna a pus problemele statului mai presus decît cele personale. Țara a obținut asemenea rezultate înalte, inclusiv, datorită faptului că Moldova a avut un asemenea președinte statalist.

 

Orientarea totală a statului pe dimensiunea echității sociale, a existat în Moldova doar atunci cînd la guvernare se aflau comuniștii. Niciodată și nicio altă forță politică nu este capabilă să facă ceea ce au făcut comuniștii pentru țară. Pentru că, din punct de vedere ideologic, rădăcinile politice sunt diferite. Comuniștii luptă pentru omul muncii, iar cei care guvernează, astăzi, Moldova, luptă pentru beneficiul oligarhiei. De aceea nici nu este cazul să așteptăm beneficii și realizări sociale, facilități pentru populație. Repet — Moldova va deveni, din nou, un stat orientat social doar dacă comuniștii vor reveni la guvernare»

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад