DataLife Engine > Tema zilei / parlament > Majoritatea guvernantă a hotărît să aducă Parlamentul Republicii Moldova în concordanță cu Parlamentul României?

Majoritatea guvernantă a hotărît să aducă Parlamentul Republicii Moldova în concordanță cu Parlamentul României?


23-06-2016, 17:08. Разместил: redactor

 

Un moment caracteristic: deputații comuniști nu știau nimic despre această intenție. Astfel, în timpul ședinței de azi a Parlamentului, deputații-comuniști au atras atenția majorității guvernante asupra faptului că colaborarea în cadrul unor relații bilaterale cu oricare alte state are loc ori se realizează la nivelul așa-numitelor grupuri parlamentare de prietenie. Ceea ce se propune e greu să fie numit colaborare – asta nu e altceva decît o imixtiune a unui stat în treburile altui stat.

 

Deputatul din partea PCRM, Oleg Reidman, a declarat că ”astfel de comisii comune deseori depășesc cadrul suveranității statului”. El a îndemnat organul legislativ să manifeste o atitudine mai atentă față de asemenea chestiuni.


 

La rîndul său, Ina Șupac, conducător al fracțiunii PCRM, și-a exprimat nedumerirea față de faptul că, în general, nu toți deputații Parlamentului au fost informați cu privire la respectiva inițiativă și nu erau la curent că, în ajun, a avut loc o ședință comună a comisiei interparlamentare moldo-române pentru integrare europeană.


 

Potrivit spuselor ei, deputații-comuniști ”au fost foarte surprinși, aflînd despre organizarea unor ședințe comune ale comisiilor parlamentare din România și Republica Moldova. Noi am vrea să-i sfătuim pe colegii noștri ca, înainte de a lua asemenea decizii, să se asigure cu mandat din partea plenului Parlamentului”.

Pavel Marfin

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад