DataLife Engine > Tema zilei / Politica > Regimul din Ucraina supune represiunilor liderii Partidului Comunist din Ucraina

Regimul din Ucraina supune represiunilor liderii Partidului Comunist din Ucraina


29-06-2016, 20:57. Разместил: redactor

Pe 28 iunie, de Ziua Constituției Ucrainei, colaboratorii Serviciului de Securitate al Ucrainei din Harkov și Kiev au organizat percheziții în raport cu fostul deputat al Ucrainei în patru legislaturi, cetățean de onoare al orașului Harkov și conducătorul comitetului regional Harkov al Partidului Comuniștilor din Ucraina, Ala Alexandrovskaia, după care, aceasta a fost arestată, comunică  ”Izvestia”.

 

Conform declarațiilor fiului deputatei de 68 de ani, pe care le-a făcut pentru ”Izvestia”, coordonatorul platformei civice ”Harkov – pentru !” Alexandr Alexandrovskii, ei i se incriminează art. 10 al Codului Penal ”Atentarea la integritatea teritorială și inviolabilitatea Ucrainei”.

 

”Ea a fost reținută în baza art. 208 al Codului de proedură penală a Ucrainei (fără decizia instanței de judecată) pentru trei zile. La ora actuală, ea se află la direcția regională Harkov a Serviciului de Securitate al Ucrainei de pe strada Mironosițkaia.  Avocatul este cu ea, în urma perchezițiilor de la domiciliu a fost ridicată toată tehnica de birou”, a comunicat fiul deputatei.

 

Ala Alexandrovskaia se numără printre inițiatorii proiectului de lege cu privire la statutul special al regiunii. Proiectul presupune că regiunea va putea beneficia de posibilități suplimentare de dezvoltare a sferei economice și sociale.

 

În legătură cu acest fapt, autoritățile kievene au învinuit-o pe Ala Alexandrovskaia de separatism și au organizat o campanie de denigrare în presa ucraineană.  În repetate rînduri, în adresa fostului deputat au parvenit amenințări din partea grupărilor radicale de dreapta, care au învinuit-o de promovarea intereselor Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

 

În  apărarea politicianului de opoziție s-au inclus, deja, avocații din Harkov, organizațiile internaționale pentru apărarea drepturilor omului, juriști kieveni cu renume, colegii din Rada Supremă și tovarăși din cadrul Partidului Comunist din Ucraina.
 
Sursa:  http://izvestia.ru 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад