DataLife Engine > Tema zilei / Politica > Opinia juristului: audierile pe marginea votului de neîncredere Guvernului, oricum, trebuie să aibă loc

Opinia juristului: audierile pe marginea votului de neîncredere Guvernului, oricum, trebuie să aibă loc


3-10-2016, 11:40. Разместил: redactor

Despre aceasta a declarat pentru portalul comunist.md, juristul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Alina Palii, care a făcut trimitere la legislația în vigoare a Moldovei.

 

După cum au informat pînă acum sursele media din Moldova, așa numita majoritate parlamentară, din care în afară de fracțiunile PL și PDM mai fac parte și transfugii din alte fracțiuni, a difuzat un comunicat despre neparticiparea sa la ședința plenară din 3 octombrie, în cadrul căreia urmează să fie examinată rezoluția cu privire la acordarea votului de neîncredere pentru Guvernul Pavel Filip, semnată de 37 de deputați.

 

În declarația lor, deputații din partea regimului de la guvernare și sateliții lor din rîndul trădătorilor, anunță despre ”sprijinul lor pentru Guvern şi pentru decizia de a-şi asuma răspunderea pe pachetul de legi respectiv”. 


Reamintim, pe 27 septembrie, în cadrul ședinței Legislativului, prim-ministrul Pavel Filip a prezentat un pachet de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspundere. Pachetul în cauză include în sine și proiectul de lege în conformitate cu care fiecare contribuabil, adică toți cetățenii Moldovei, vor fi obligați, în următorii 25 de ani, să achite în bugetul statului miliardul furat din sfera bancară. Cu alte cuvinte, Guvernul, pur și simplu, a pus pe umerii cetățenilor simpli sarcina de a restitui miliardul furat.

 
Deputații din cadrul fracțiunii PCRM au criticat dur decizia Guvernului calificînd-o drept una revoltătoare. 

 
Așa cum a subliniat deputatul PCRM, Oleg Reidman, Guvernul și-a confirmat, încă o dată, lipsa de independență și dependența de donatorii externi.

 
Ceea ce face astăzi Guvernul  este fără precedent. Guvernul demonstrează o atitudine pur și simplu disprețuitoare față de organul legislativ suprem al țării, și asta vorbește elocvent despre faptul că conducerea democratică normală a țării a fost definitiv suprimată”, a concluzionat deputatul.

 

”Declarația absolut  fariseică cum că totul a fost coordonat cu  FMI și cu majoritatea parlamentară demonstrează că Guvernul nu funcționează de sine stătător, ci este dirijat din exterior și îndeplinește cerințe și condiții care-i sunt dictate din afara țării noastre”— a constatat deputatul.

 

În aceeași zi, Parlamentului i-a fost înaintată rezoluția cu privire la acordarea votului de neîncredere pentru Guvern. Documentul a fost semnat de 37 de deputați din partea PCRM, PSRM și PLDM.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад