DataLife Engine > Tema zilei / parlament > Deputații comuniști propun Guvernului Filip să plece benevol în demisie

Deputații comuniști propun Guvernului Filip să plece benevol în demisie


3-10-2016, 14:56. Разместил: redactor

”Încă în 2012, Partidul Comuniștilor a avertizat societatea moldovenească, iar acum, constatăm din nou: Republica Moldova este un stat capturat. Iar astăzi am văzut acest stat capturat în acțiune. Pentru în că o dată, deputații au asistat la încălcarea legii. Reprezentanții fracțiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și unii membri ai Biroului permanent al  Parlamentului au fost informați despre desfășurarea ședinței Biroului permanent cu 30 de minute înainte, adică la ora 08.30 dimineața. Constatăm încălcarea Regulamentului Parlamentului. În mod special, în lipsa spicherului Parlamentului, ședința este prezidată de vice-spicherul Liliana Palihovici (PLDM), ea este delegată să monitorizeze și tot procesul legislativ, inclusiv, să prezideze ședințele Biroului permanent al Parlamentului”, a subliniat Ina Șupac.

 

Deputata a menționat că, luni, 3 octombrie, din motive necunoscute, ședința Biroului permanent al Parlamentului a fost prezidată de Vladimir Vitiuc, iar în timpul ședinței, reprezentanților majorității de guvernare li s-a propus să organizeze ședința în plen a Parlamentului tot pe 3 octombrie, la ora 12.00. Ina Șupac a mai menționat că, la ședința Biroului permanent, reprezentanții PCRM au propus, conform Regulamentului Parlamentului, ca ședința în plen să fie stabilită pentru ziua de joi, pentru ca ”deputații să se poată pregăti și toți doritorii să poată participa  la dezbaterile pe marginea votului de neîncredere Guvernului antipopular Filip”.  Șefa fracțiunii parlamentare a PCRM a indicat asupra faptului ”ei (majoritatea de la guvernare – nota red.) au propriul lor scenariu, iar noi, ne-am convins încă o dată de faptul că este inutil să joci degetarul cu pungașii.

 

Ședința nu a avut loc și pentru ei, conform logicii  lor anticonstituționale, asta înseamnă că pachetul din șapte legi și, n primul rînd, proiectul de lege ca prevede punerea miliardului furat pe umerii cetățenilor moldoveni, se consideră a fi adoptat”.

 

”Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova este categoric împotriva unei astfel de logici. Ea contravine buchea legii, ea contravine Regulamentului Parlamentului. Noi considerăm că ședința Parlamentului trebuie să se desfășoare în condițiile stabilite de regulament – joia, cînd toți deputații nu sunt în activități în teritorii. Considerăm ilegal faptul că pachetul din șapte legi intră, astăzi, în vigoare. Fracțiunea PCRM, de comun cu colegii din Parlament, intenționează să elaboreze un nou proiect de acordare a votului de nencredere Guvernului”, a declarat Ina Șupac. 


Din numele fracțiunii PCRM, deputatul a îndemnat membrii Guvernului să plece benevol în demisie și să mediteze asupra faptului că ”oricît n-ai răsuci frînghia, ea oricum are un capăt”.

 

”Membrii majorității parlamentare și deputații din partea fracțiunii Partidului Democrat și Partidului Liberal și așa numiții deputați independenți, în realitate – cumpărați, deputații și membrii Guvernului Filip - antipopular și nocturn, sunt, astăzi, complici la crimă.  Va veni ziua cînd vor răspunde conform legii. Iar noi știm că articolul 339 din Codul Penal cu privire la uzurparea puterii, prevede o pedeapsă de pînă la 25 de ani privațiune de libertate.  Și noi reamintim tuturor complicilor la această crimă că acest articol nu are termen de prescripție. Treziți-vă pînă nu este prea tîrziu.  Declarați demisia voastră, domnilor guvernanți și domnilor membri ai Guvernului Filip. Și atunci cînd va veni timpul de a arăta cu degetul la cel care, astăzi, guvernează din Nobil, va fi deja tîrziu.  Va fi inutil să argumentați că ați fost impuși, că vi s-a cerut să îndepliniți toate ordinile lui”, a conchis șefa fracțiunii PCRM, Ina Șupac.

 

Majoritatea parlamentară de coaliție, controlată de Partidul Democrat,  a ignorat încă o dată cerințele legislației, anulînd, în mod arbitrar, audierile pe marginea rezoluției cu privire la acordarea votului de neîncredere Guvernului Filip sub pretextul lipsei de cvorum. Documentul a fost semnat, săptămîna trecut, de 37 de deputați.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад