DataLife Engine > Tema zilei / parlament > Oleg Reidman: Bazele democratice de constituire a statului moldovenesc au fost îngropate de vii

Oleg Reidman: Bazele democratice de constituire a statului moldovenesc au fost îngropate de vii


3-10-2016, 15:45. Разместил: redactor

Despre aceasta a declarat vicepreședintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul fracțiunii PCRM – Oleg Reidman.  S-a întîmplat după ședința eșuată a Parlamentului și respingerea ilegală a rezoluției cu privire la acordarea votului de neîncredere Guvernului Filip.

 

”Ceea ce s-a întîmplat astăzi, în încercarea de a deschide ședința Parlamentului, nu este altceva decît un scenariu elaborat din timp. Oameni numărați din partea majorității erau în teritorii, restul, erau pe loc și ar fi putut să participe la ședința Legislativului, mai ales fiind vorba despre o chestiune atît de importantă – demiterea Guvernului. Cu toate acestea, evenimentele pe care le-am urmărit astăzi nu sunt altceva decît dictatură și capturarea statului, iar bazele democrației de constituire a statului au fost îngropate de vii și foarte adînc ”, a subliniat Oleg Reidman.

 

Parlamentarul a indicat asupra faptului că, astăzi, majoritatea parlamentară și Guvernul nu se preocupă de dezvoltarea țării ci de ”menținerea scumpilor de ei la putere”.

 

”Puterea este un instrument pentru soluționarea problemelor poporului, ci nu un instrument pentru întronare și menținerea veșnică în această postură. La urma urmei, condițiile de viață ale oamenilor sunt sesizate de ei în fiecare zi, oamenii văd că nu sunt nici un fel de schimbări spre bine în pofida manipulărilor jurnaliștilor angajați și posturilor de televiziune, în pofida faptului că unii funcționari europeni care și-au băgat coarnele în situația noastră, continuă să cînte povestea ”istoriei de succes””, a declarat Oleg Reidman.

 

Deputatul a indicat asupra faptului că actualul Guvern nu este independent și se află sub influența gestionarilor din afară, ridică mîinile și ”trădează interesele naționale pentru pomenile pe care le așteaptă Cabinetul de miniștri către sfîrșitul acestui an”. Totuși, potrivit lui Oleg Reidman, aceste pomeni nu vor soluționa problemele pe care vrea Guvernul să le rezolve cu acești bani.

 

”Oamenii noștri, însă, nu pot fi trași pe sfoară, ei simt toate acestea pe propria lor piele. De aceea, mai devreme sau mai tîrziu, actuala guvernare va trebui să răspundă în fața poporului și să fie înlăturată de la conducerea statului pe care-l duce la pierzanie. Și, în legătură cu acest fapt, noi inițiem o nouă cerință pentru demiterea  Guvernului, dar, deja, sub alt motiv. Acest Guvern oferă un infinite de motive în acest sens”, a concluzionat vicepreședintele Comisie parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul din partea fracțiunii PCRM, Oleg Reidman.

 

Majoritatea parlamentară de coaliție, controlată de Partidul Democrat,  a ignorat încă o dată cerințele legislației, anulînd, în mod arbitrar, audierile pe marginea rezoluției cu privire la acordarea votului de neîncredere Guvernului Filip sub pretextul lipsei de cvorum. Documentul a fost semnat, săptămîna trecut, de 37 de deputați.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад