DataLife Engine > Societatea > Sportul apropie şi uneşte

Sportul apropie şi uneşte


25-12-2015, 14:12. Разместил: redactor

Acestea au fost veritabile competiţii internaţionale, o frumoasă sărbătoare sportivă, cu premii şi pasiuni sănătoase. Statutul de competiţie sportivă internaţională i l-au atribuit participarea echipei din satul ucrainean Krîjopol, regiunea Viniţa. Au participat şi trei echipe din partea stîngă a Nistrului. În total, pentru cucerirea Cupei preşedintelui raionului au luptat 13 echipe.

 

Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari, tovarăşul nostru de partid, a organizat prima competiţie la volei pentru respectiva Cupă cu doisprezece ani în urmă. Dumnealui a venit la conducerea raionului Dubăsari în 2003. Anume atunci a fost elaborat un plan de acţiuni întru consolidarea relaţiilor de prietenie între malurile drept şi atîng ale Nistrului. De fapt, oamenii simpli întotdeauna au trăit în prietenie, dar măsurile sportive şi culturale, indiscutabil, au contribuit la o comunicare suplimentară şi la o înţelegere reciprocă şi mai bună.

Astfel, la propunerea preşedintelui raionului, Grigore Policinschi, şi sub patronatul dumnealui, în 2004, pentru întîia oară au avut loc competiţiile pentru Cupa la volei. De atunci, ele se desfăşoară în fiecare an, deci, recent, s-au desfăşurat a douăsprezecea oară. Deschiderea lor festivă a avut loc în şcoala sportivă din satul Pîrîta. Faptul că s-a reuşit ca respectiva şcoală să fie păstrată şi întreţinută într-o stare bună în mare măsură se datorează preşedintelui raionului şi consilierilor raionali din partea PCRM.


 După categoria de vîrstă, echipele au fost diferite, printre ele fiind şi unele din sportivi foarte tineri, iar altele — din voleibalişti de acum experimentaţi. E de menţionat că este vorba nu de sportivi profesionişti, ci pur şi simplu de oameni pasionaţi de această probă sportivă şi care visează s-o transforme în una de masă. Aşa cum a fost cu ani în urmă, cînd toţi băieţii jucau volei, forbal, baschet, practicau alte probe sportive.

 

Victoria este importantă pentru oricare echipă. Dar nu toţi pot cuceri locul de frunte. În cazul dat, sportul nu este doar o joacă, ci şi o forţă care-i uneşte pe oameni din diferite ţări şi de diferite naţionalităţi şi care promovează simbolurile păcii şi ale prieteniei. Şi asta este cel mai important.

 

Natalia Lujina

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад