DataLife Engine > Tema zilei / Politica > Cum a pătruns Dodon la Kremlin?

Cum a pătruns Dodon la Kremlin?


29-05-2017, 11:23. Разместил: redactor Articolul a fost publicat, inclusiv, pe blogul tehnologului politic de frunte de la Kremlin, Oleg Matveicev. Motivul care a servit scrierea articolului a fost retorica dură pe care a adoptat-o, brusc, Igor Dodon în raport cu Transnistria. Este de remarcat faptul că acest acces neașteptat de agresiune informațională a lui Dodon a coincis cu acțiunile oficialilor de la Kiev și Chișinău în ceea ce privește izolarea economică și rutieră a Transnistriei.

Igor Maslov scrie: ”Unora cuvintele le vin în beneficiu, pentru alții sînt distrugătoare ireversibil.  Cît de modest a venit la Moscova doar președintele ales al Moldovei, Igor Dodon.  Cît de timid  se plimba prin birourile de rang înalt de la Kremlin, căuta ceva sincer, aproape că se lingușea. Încerca să răspundă evaziv la întrebările stringente, în primul rînd se referea la Rusia, garanta relații prietenești cu Transnistria și aproape că nu și-a amintit despre pacificatorii ruși care-și fac serviciul militar pe malul Nistrului.

În acel moment, se pare că la Moscova, pînă și oamenii care cunosc totul despre trădpătorul și informatorul Igor Dodon, au decis – chipurile, omul a făcut față și se descurcă pe deplin cu rolul de președinte ”pro-rus”„.

”Iar în lista de  ”merit” al ”eroului” nostru se regăsesc destule acțiuni ”de slavă”. Este vorba și despre trădarea comuniștilor, care au educat un economist necunoscut de nimeni, este vorba și despre prietenia partenerială de ani de zile cu oligarhul întregii Moldove – Vladimir Plahotniuc, este vorba și despre rolul decisiv în procesul de numirea în funcția de președinte al Moldovei pe rusofobul convins Nicolae Timofti. În Moldova există un video destul de popular, cînd în Parlament, atunci cînd de el se apropie Plahotniuc, Dodon începe a sălta automat, însă, patronul îl bate peste umăr și Dodon rămîne să stea pe scaun”, își continuă demascarea observatorul rus.  

În continuare, Maslov reamintește că în cadrul ultimelor alegeri prezidențiale, s-a întîmplat ceea ce anterior a fost imposibil – 16 mii de transnistreni cu pașapoarte moldovenești au votat pentru Igor Dodon.

”Pînă la ora actuală nu este clar cine și de ce a organizat o asemenea acțiune, însă, acum, Igor Nicolaevici crede cu tărie că toți cei 300 de mii de cetățeni transnistrenu cu pașapoarte moldovenești vor vota pentru el și Partidul Socialiștilor din Moldova în cadrul viitoarelor alegeri”, constată jurnalistul și menționează despre schimbările serioase  în poziția lui Dodon după 9 Mai.

El scrie: ”Între timp, retorica eroului nostru se schimbă și după 9 Mai, ”Ostap a fost luat de val”. El, deja, amenință să EVACUEZE pacificatorii ruși din Transnistria”. Maslov atrage atenția asupra cruzimii și durității cu care Dodon începe să vorbească, brusc, despre Transnistria și locuitorii de acolo.  Iată un citat caracteristic din recenta declarație a lui Dodon: ”Eu îl respect pe Vadim Nicolaevici Krasnoselski, el este un om cu experiență, noi am găsit cu el limbă comună.  Eu sper foarte mult că el nu va ceda în fața intereselor celor care vor ca Transnistria să rămînă la fel, ca să consume banii pe care-i primește pentru gaz și alte subvenții.  Peste 15 miliarde de dolari, inclusiv 7 miliarde datoria pentru gaz, au fost investite în economia Transnistriei în ultimele două decenii.  Partea dreaptă a Nistrului nu a beneficiat niciodată de asemenea bani. Pe acești bani, Transnistria putea fi transformată în al doilea Dubai. Unde sînt acești bani ?”.

”Președintele moldovean nu doar că încearcă să pună cruce pe tendințele pro-ruse ale transnistrenilor, însă, în mod nerușinat numără, deja, banii străini, uitînd probabil despre miliardul furat de conducătorul său Plahotniuc în Moldova”, menționează cu îngrijorare observatorul RIA ”Ziua Nouă”.  

În continuare, el aduce un șir de argumente despre unitatea președintelui și guvernului moldovean, controlabilitatea acestora de una și aceeași figură: ”După spectacolul cu adoptarea în Parlament, în prima lectură, a sistemului electoral mixt, pînă și ultimii sceptici din Moldova s-au convins:  Dodon este executorul ascultător al voinței lui Plahotniuc, mai ieri revenit din SUA unde l-au primit și instruit nu pentru prima dată. Și, anume acum, în presa moldovenească, ca și la comandă, se atestă o propagandă anti-rusă severă, jurnaliștii ruși sînt deportați din țară, iar pacificatorii ruși sînt supuși perchezițiilor umilitoare și li se retrag medaliile în aeroport.  Iar Dodon a relatat ieri despre întîlnirea de la Istanbul cu premierul rus Dmitri Medvedev, despre vizita ulterioară la Sankt – Petersburg, despre noile contracte cu Rusia și facilitățile de migrație. Și asta pe fundalul sufocării economice agresive a Transnistriei împreună că funcționarii și militarii ucraineni”.

Igor Maslov se întreabă: ”Așa deci, cum se putea întîmpla  așa ceva ? Cum putea să se pomenească alături de președintele Rusiei un funcționar moldovean capabil nu doar să introducă confuzie  în societatea transnistreană, dar și să provoace acțiuni agresive împotriva Transnistriei ?  Cui îi este la îndemînă un asemenea joc, cine stă în spatele lui Dodon în afară de Plahotniuc?”.

”Cu cît mai repede vom găsi răspunsurile acestor întrebări, cu atît mai repede va triumfa adevărul, iar președintele moldovean, fără competențe și putere, se va ocupa de funcțiile sale directe – să semneze decretele dictate de Plahotniuc. În caz contrar -  va fi un dezastru amploarea căruia este greu de imaginat”, concluzionează Igor Maslov.

Sursa: pcrm.md
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад