DataLife Engine > Tema zilei / 100 de rînduri > Atentatul s-a produs, victime nu sînt

Atentatul s-a produs, victime nu sînt


3-06-2017, 13:47. Разместил: redactor
 
Zile și nopți la rînd Igor Nicolaevici a fost chinuit de «atentatul» regizat la viața lui Plahotniuc. «Cum așa, șefului i-a ieșit, dar eu cu ce sînt mai rău?». Din păcate, pentru că are imaginația săracă și insuficiente surse și legături pentru a pune la punct un spectacol de amploare cu atragerea actorilor din Ucraina vecină (cu participarea președintelui Petro Poroșenko, rolul — pașii de după scenă), acest lucru nu a fost posibil. Ei bine, cei care nu dispun de cameriste, dispun, precum se știe, de măturători...

Păi iată, în eterul postului de televiziune pe care-l controlează, Dodon anunță că, de asemenea, a fost și el victima unui «atentat de lichidare fizică» eșuat. Comanditarul a fost primarul de Bălți, Renato Usatîi. «Alesul de tot poporul» nu a arătat cu degetul asupra unor mercenari și nici nu a îmbuibat capul cetățenilor cu prea multe detalii. Usatîi și punct. Așa cum pare să fie convins Dodon, Usatîi chipurile ar fi declarat personal: «Eu îl voi lichida fizic pe președintele Moldovei și-l voi arăta după clase», fără a specifica unde și cînd ar fi putut declara Usatîi acest lucru.

În replică, Renato l-a numit pe Dodon «escroc în veșmînt de populist» și «clona rebutată a lui Plahotniuc», ceea ce spre deosebire de majoritatea altor replici ale lui Usatîi în adresa oponenților săi, fără îndoială, este foarte aproape de adevăr.

Se spune că această declarație a lui Dodon a fost planificată pentru inițierea unui nou dosar penal pe numele lui Renato Usatîi, de această dată, deja, pentru «atentat la viața președintelui» pentru a nu admite definitiv revenirea lui Usatîi în Moldova. Poate că așa și este.

Este comic, însă, altceva — «al treilea» nu a vrut să fie de prisos. Bașcanul Găgăuziei și partenerul lui Dodon în afaceri murdare — Irina Vlah (care, de asemenea, este o mare amatoare de selfie-uri), a decis să participe în show la egalitate. Șefa Autonomiei Găgăuze a scris pe pagina sa de Facebook că niște necunoscuți au încercat să intre, noaptea, în reședința sa. Din cîte se pare, cu scopul de a pune un sac de trotil sub scaunul «mamei națiunii» sau și mai curat — să bage în bacul de la closet o mină marină. Teroriștii ăștia, mare bătaie de cap!

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад