DataLife Engine > 100 de rînduri > Parcul jefuit

Parcul jefuit


18-12-2015, 13:07. Разместил: redactor
O nouă benzinărie va apărea curînd la intersecția străzilor Trandafirilor și Dacia, la limita zonei de parc. Lucrările de construcție decurg într-un asemenea tempo încît se creează impresia că obiectul dat va fi dat în exploatare la sunetul clopoțelului de fevelion. De s-ar construi la fel de rapid și edificiile sociale…
 
Alături de stația PECO a fost ridicată o clădire modernă în cîteva niveluri, care este aproape gata. Constructorii de pe șantierul respectiv habar nu au ce va fi în această clădire și, cu atît mai mult, cine este stăpînul.

Vizavi de benzinărie curge apa unui izvor de unde se alimentează cu apă mii de chișinăuieni. Anume așa… mii. Chiar și atunci cînd localnicii au început să presupună că apa de aici, chipurile, nu ar fi de izvor, ci curge din rețelele apeductului din oraș, rîndul celor care vin după apă nu s-a redus, pentru că apa este supusă unei filtrații multiple, cel puțin așa era inițial.

 

Poate că benzinăria este construită pentru comoditatea automobiliștilor, care nu au unde-și alimenta mașinile? Ba nu. Aproape că alături, mai sunt două stații de alimentare, deși în sectorul Botanica, numărul acestora este mai mult decît suficient. Și chiar dacă atît constructorii cît și patronii se bat cu pumnul în piept și se crucesc că obiectul este absolut inofensiv, că ar corespunde tuturor normelor tehnico-sanitare, pun la îndoială faptul că localnicii cred în asta.

 

Inițial, din Parcul Valea Trandafirilor, cu binecuvîntarea primăriei liberale, s-a furat pămînt pentru construcția caselor, acum — se construiesc, deja, stații PECO. Ce va urma oare?

 

Natalia Ustiugova

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад