DataLife Engine > Tema zilei / Societatea > PCRM va colabora cu toate forțele sănătoase din Moldova

PCRM va colabora cu toate forțele sănătoase din Moldova


22-11-2017, 15:10. Разместил: redactor
 
Despre acest lucru s-a declarat, miercuri, 22 noiembrie, în cadrul conferinței de presă în timpul căreia Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, și secretarul pe ideologie al Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș, au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

În legătură cu aceasta, Vladimir Voronin a atras atenția asupra faptului că PCRM colaborează, permanent, cu Uniunea Femeilor din Moldova, Consiliul Veteranilor, Consiliul Ofițerilor, organizațiile de tineret. «Noi vom colabora cu multe alte organizații neguvernamentale cu care avem același scop — salvarea Moldovei», a subliniat Președintele PCRM.

La rîndul său, Constantin Starîș a reamintit despre colaborarea de amploare a Partidului Comuniștilor cu Consiliul Obștesc «Pentru Eliberarea Patriei», care întrunește zeci de organizații obștești și politice.

Potrivit lui Starîș, «acesta este un format foarte interesant» și, respectiv, Partidul Comuniștilor «fără îndoială, va continua, în sensul bine cunoscut, să participe la formarea agendei acestei platforme civice și va încerca să o extindă».

PCRM susține referendumul împotriva sistemului mixt

Fiind întrebat despre posibilitatea consolidării forțelor PCRM și forțele sănătoase ale societății moldovenești pentru scoaterea țării din starea statului capturat, Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că Partidul Comuniștilor susține inițiativa cu privire la organizarea unui referendum împotriva sistemului electoral mixt.

Liderul PCRM a menționat despre inițiativa, făcută publică în ajun de către reprezentanții societății civile cu privire la organizarea unui referendum național pentru anularea sistemului electoral mixt, la care s-a trecut în vara acestui an în rezultatul unui complot între socialiștii lui Dodon și democrații lui Plahotniuc, în ciuda dezacordului reprezentanților opoziției reale și rezoluției Comisiei de la Veneția.

Potrivit lui Vladimir Voronin, în timpul apropiat, Partidul Comuniștilor va adopta o decizie politică pe marginea acestei chestiuni. «Noi vom susține acest lucru și, împreună cu toți, vom colecta semnături pentru organizarea acestui referendum. Dar — legal, așa cum se cuvine, 200 de mii de semnături cum cere Comisia Electorală Centrală. Așa cum cere Legea».

În legătură cu acest fapt, Președintele PCRM a declarat că comuniștii «vor agita activ în favoarea sistemului proporțional de alegere a deputaților în Parlament, care a existat anterior în Republica Moldova», pentru că anularea acestuia s-a realizat prin tandemul PDM-PSRM și va arunca țara în haos total.

Astăzi, Moldova este guvernată de cerșetori

În cadrul conferinței de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a făcut o caracteristică a actualei guvernări din Moldova ale cărei pîrghii sunt în mîna Partidului Democrat, care a uzurpat puterea în stat. Liderul PCRM a indicat asupra «balansării continui a PDM-ului dintr-o direcție în alta».

«Acum, cînd Europa le-a mai închis un pic robinetul din cauza modificării legislației electorale, democrații încep să se lingușească în fața UE, să cerșească ceva, să tot mai ceară. Cei care se află, astăzi, la guvernarea Moldovei — sunt niște cerșetori. Umblă și cerșesc, stau cu mîna întinsă în toată lumea în loc să lucreze în beneficiul țării, poporului», a constatat Vladimir Voronin.

În legătură cu același fapt, el a reamintit că imaginea guvernării era cu totul alta, inclusiv la nivel internațional, atunci cînd în perioada 2001–2009, țara era guvernată de comuniști. «Noi, comuniștii, atunci cînd am acces la guvernare, am pus țara pe picioare fără granturi, fără credite. I-am restituit atunci imaginea unui stat normal», a subliniat Vladimir Voronin.

P.S. În aceeași zi, Comitetul Politic Executiv al CC al PCRM a adoptat Hotărîrea «Cu privire la susținerea inițiativei civice de organizare a unui referendum legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt al alegerilor în Parlamentul Republicii Moldova».

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад