DataLife Engine > Tema zilei / comsomol > Recent, și-a desfășurat lucrările a V-ea Plenară a Comitetului Central al Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova

Recent, și-a desfășurat lucrările a V-ea Plenară a Comitetului Central al Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova


24-02-2018, 15:13. Разместил: redactor
 
La lucrările plenarei a participat Președintele PCRM, Vladimir Voronin, precum și secretarii CC al PCRM, Oleg Reidman și Constantin Starîș.

În raportul său, secretara CC al UCTM, Diana Caraman, a menționat cu satisfacție activitatea organizațiilor comsomoliste raionale pe care acestea au desfășurat-o pe parcursul ultimului an. Comsomolul Moldovei a participat nemijlocit și în modul cel mai activ la multe acțiuni patriotice consacrate unor date comemorative din istoria Moldovei, precum și din istoria mondială. De asemenea, comsomoliștii au participat la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, precum și la școala internațională a tineretului, au organizat tradiționala școală de vară a comsomolului din Moldova.

Anul trecut, UCTM a mai organizat un șir de acțiuni de protest împotriva politicii antistatale a regimului de guvernămînt.

Interesul tineretului din Moldova față de mișcarea comsomolistă crește în pofida faptului că, astăzi, organizația se află în opoziție. Ideile, scopurile și obiectivele UCTM coincid cu interesele și aspirațiile nu numai ale tinerei generații, ci și ale majorității cetățenilor din țara noastră. Acestea sînt direcționate spre restabilirea echității sociale, precum și a drepturilor și libertăților fiecărui cetățean, garantate de Constituție.

Recent, și-a desfășurat lucrările a V-ea Plenară a Comitetului Central al Uniunii Comuniste a Tineretului din MoldovaO confirmare convingătoare a faptului că Comsomolul din Moldova a rămas cu sufletul tînăr și poartă cu mîndrie drapelul său a devenit completarea rîndurilor UCTM. În cadrul recentei plenare, carnete de comsomolist le-au fost înmînate la zece tineri.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a felicitat pe tinerii comsomoliști cu prilejul acestui pas responsabil făcut de ei, dorindu-le cît mai multe succese pe tărîmul activității comsomoliste. El a subliniat importanța dezvoltării în continuare a comsomolului moldovenesc, îndeosebi în acele complicate condiții în care astăzi se află întreaga noastră țară. Doar anume comsomolul este acea forță motrice a progresului care posedă capacitatea de a se împotrivi și opune rezistență nedreptății, încălcării drepturilor elementare ale omului, precum și reformelor antidemocratice impuse poporului de către autoritățile pseudodemocratice.

«Viitorul e al vostru. Voi aveți misiunea de a construi Moldova. Și voi veți trăi în această țară, veți dezvolta potențialul ei, veți făuri viitorul. Cum va fi acest viitor, depinde inclusiv de voi», s-a adresat comsomoliștilor liderul PCRM.

Recent, și-a desfășurat lucrările a V-ea Plenară a Comitetului Central al Uniunii Comuniste a Tineretului din MoldovaVladimir Voronin a accentuat cîteva aspecte importante ale vieții social-politice a țării, care astăzi, cu regret, degradează. Procesul degradării și în politică, și în protecția socială a populației, și în sfera medicinii, și în cea a educației a început odată cu venirea la guvernare a oamenilor pentru care noțiunea «politician-om de stat» este absolut străină. Acel haos care domină, practic, în activitatea tuturor instituțiilor de stat este o consecință firească a politicii lipsite de profesionalism, care se bazează nu pe cadre de calificare înaltă, ci pe principiul algoritmului politic.

El și-a exprimat speranța că, totuși, cu ajutorul unor asemenea organizații cum este comsomolul, cu sprijinul asociațiilor obștești de ramură, cu care comsomoliștii moldoveni colaborează timp de mulți ani, pînă la urmă, situația din țară se va reuși să fie schimbată înspre bine, iar oamenii de bună credință și adevărații patrioți ai țării vor continua să-și conjuge eforturile în lupta lor comună pentru prosperarea Moldovei.

* * *
Plenara în mod unanim a ales-o pe Diana Caraman în calitate de prim-secretar al CC al UCTM. Pînă la ea, respectiva funcție a deținut-o Denis Iachimovschi, care în prezent își face studiile peste hotare. De asemenea, în cadrul plenarei au fost aleși noi secretari pentru ideologie și munca organizatorică.

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад