DataLife Engine > Tema zilei / Personaje > Dăngănitul dodonist — iunie 2018

Dăngănitul dodonist — iunie 2018


13-07-2018, 11:57. Разместил: redactor
 
Ziarul «Comunistul» continuă publicarea cronologiei lunare a activității «alesului de tot poporul», cu încălcarea Constituției, în funcția de șef al statului, Igor Dodon.

- Dodon și-a etalat o curea în valoare de cîteva mii de euro.

Asupra acestui fapt au atras atenția cititorii portalului de știri UNIMEDIA.

«O fi un alt cadoul?», se întreabă cititorii portalului de știri, după ce Igor Dodon a publicat mai multe fotografii, de la Sadova, unde a avut loc «Festivalul Căpșunilor». Este vorba de o centură din seria Stefano Ricci pe care o poartă așa numitul președintele al Moldovei.
 
- Deputații PSRM se numără printre autorii legii, care a generat explozia prețului la combustibil în Moldova.

Deputații Partidului Socialiștilor au fost nu doar autori dar au și votat unanim împreună cu partidul oligarhului Vladimir Plahotniuc pentru noua lege prin care a fost aprobată metodologia în conformitate cu care autoritățile au majorat permanent prețul la combustibil. Despre aceasta a comunicat agenția OMEGA, care a atras atenția asupra faptului că legea ce permite majorarea prețului la combustibil, a fost adoptată cu participarea nemijlocită a socialiștilor, care, acum, se indignează de aceste majorări.

- Fostul deputat Alexandr Petcov a depus o plîngere la Procuratură împotriva lui Dodon învinuindu-l de corupție pasivă, a comunicat agenția OMEGA.
 
Mita sub forma oferirii de către un om de afaceri străin a avionului pentru a zbura la Sankt Petersburg la Forumul Economic a devenit motiv pentru a solicita inițierea unei cauze penale în raport cu Igor Dodon. Petcov a cerut anchetarea acțiunilor lui Dodon în conformitate cu Art. 324 al Codului Penal, care stabilește pedeapsă penală pentru corupție pasivă.

- Lui Dodon i s-au reproșat promisiunile neîndeplinite.

Publicația ZDG a citat, în paginile sale, promisiunile lui Dodon pe care acesta le-a făcut la sfîrșitul anului 2016:

1. «Nu mă voi împăca niciodată cu cele petrecute în sistemul bancar al ţării şi-mi voi dedica toată energia pentru a elucida faptele şi a restitui poporului patrimoniul public prădat». (Discursul rostit după învestirea în funcţia de preşedinte al R. Moldova, 23 decembrie 2016)
2. «Nu voi admite ca datoriile de pe urma furtului să fie puse pe umerii cetăţenilor. Toţi cei implicaţi în delapidarea de fonduri publice vor fi sancţionaţi în modul cel mai dur». (Discursul rostit după învestirea în funcţia de preşedinte al R. Moldova, 23 decembrie 2016)
3. «Voi iniţia verificarea completă a funcţionarilor publici, a judecătorilor, a colaboratorilor organelor procuraturii şi a familiilor acestora privind originea mijloacelor şi activelor deţinute. Toţi vinovaţii vor fi sancţionaţi, iar averile lor vor fi confiscate». (Extras din programul electoral al lui Igor Dodon la prezidenţialele din 2016).

- Dodon a anunțat posibilitatea aderării Moldovei la UE.

În cadrul discursului său din timpul deschiderii Forumului Crans-Montana, Dodon a declarat:

«Scopul nostru constă în modernizarea dezvoltării Republicii Moldova. […] Noi trebuie să elaborăm un asemenea plan strategic de reforme, pentru ca la abordarea chestiunii cu privire la aderarea Republicii Moldovei la Uniunea Europeană, țara să fie pregătită din toate punctele de vedere».

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад