DataLife Engine > opinie > Anatomia trădării

Anatomia trădării


29-01-2016, 14:17. Разместил: redactor

Orice, dar cu siguranță nu bunele intenții și nici dorința de a face bine Patriei. Deși, cum a devenit o obișnuință deja, anume cu asemenea declarații tari se acoperă toți trădătorii din toate timpurile, pe toate paralele și meridianele.

 

Cu pieptul larg deschis…

 

De exemplu, deputatul Artur Reșetnicov a declarat că el și aliații săi au încercat să scoată PCRM din izolare, însă, toate inițiativele au fost respinse. În ce fel încercau ei să facă această combinație — rămîne o enigmă. Or, se știe foarte bine că toți cei 14 renegați au aflat, pentru prima dată, că se află în aceeași barcă, abia la conferința de presă din 21 decembrie. Așa că, nici nu poate fi vorba despre o luptă comună pentru scoaterea PCRM din izolare, iar Artur Reșetnicov — este doar un cetățean mincinos, lucru cu care îl și felicităm.

 

Iar acțiunile lui Reșetnicov din preajma ieșirii sale din fracțiune, în general, sunt demne de un pungaș mărunt și nicidecum al unui salvator de Patrie. Știind că deja luni va trebui să-și ia tălpășița din CC, sîmbătă, pe 19 decembrie, în toiul nopții, atunci cînd în clădire nu se mai afla nimeni în afară de paznici, a apărut acolo și și-a luat toate lucrurile personale din birou. Iar în ziua următoare, de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic, a mers la Cantemir să participe la conferința de dare de seamă și alegeri.

 

Acolo, de la tribună vorbea înflăcărat despre traiectoria corectă a PCRM, care trebuie dezvoltată și modernizată. Mai mult ca atît, avea fața serioasă și concentrată asemenea unui cățel care-și face treaba-n curte. Autorul acestor rînduri a fost martorul momentelor sus menționate. Și, el, autorul dă asigurări că nu a fost nici vorbă despre nici un fel de «scoatere din izolare» sau «asumarea responsabilității». Reșetnicov spunea toate acele lucruri știind foarte bine că mîine va avea misiunea lui Iuda.

 

Acum, cînd cei 14 trădători, împreună cu Partidul Democrat au organizat platforma «Pentru Moldova», Reșetnicov îndrugă prostiile standard: chipurile, platforma va activa pentru depășirea crizei economice, sociale și politice, depolitizarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, asigurarea bunăstării oamenilor și consolidarea independenței și neutralității țării. Cum să nu, așa cum spunea Barmoleu în filmul «Aoleu-66» — «dacă voi începe să fac fapte bune, cu toții veți crăpa de invidie. La mine, în două zile, toți vor fi fericiți. Iar cei care nu vor fi — îi voi pune în coarne de berbec, voi face praf din ei și-i voi arunca la rechini».

 

Despre remorchere și locuri vacante

 

Deputatul din partea Partidului Comuniștilor, Elena Bodnarenco a recunoscut că și ei i s-au propus funcții și bani în schimbul ieșirii sale din PCRM. 


«Aș vrea să cred că trădătorii au procedat astfel în numele țării, însă, permiteți-mi să nu cred în paraziții actualei majorități parlamentare. Mie personal, pentru ieșirea din fracțiunea PCRM, într-adevăr, mi s-a propus la alegere bani, funcții sau alte favoruri», a recunoscut ea.

 

Mai mult decît atît, deputata a dezvăluit adevărata față a celor 14 transfugi care, potrivit Elenei Bodnarenco, pe parcursul a trei luni de zile au fost «prelucrați».

 

«Cei 14 deputați au fost «prelucrați» pe parcursul a circa trei luni de zile. A fost examinată, în detalii, situația financiară a fiecărei persoane, au fost examinate declarațiile de venit, viața personală, viața copiilor. Fiecăruia i s-au făcut propuneri individuale: unora — funcții sau bani, altora — inițierea sau clasarea dosarelor penale. Lucrau cu grupuri a cîte 3-4 persoane. Toți transfugii au fost adunați la un loc cu 40 de minute înainte de începerea conferinței cu pricina și doar atunci ei au aflat cîți sunt de fapt. De ce considerăm că acest comportament este un act de trădare? Pentru că niciunul dintre ei nu a avut curajul să povestească tovarășilor din partid de ce pleacă. În PCRM, asemenea probleme se soluționează colectiv la plenarele partidului, cînd fiecare are posibilitatea să-și expună punctul de vedere asupra oricărei probleme și să susțină sau să respingă o propunere sau alta. Acei 14, însă, nu puteau să fie mulțumiți de nicio decizie a plenarei fie ea pozitivă sau negativă. Adică, dacă Comitetul Central ar fi decis să nu voteze pentru noul Guvern, ei ar fi fost inutili, iar dacă procedau invers, adică, votau pentru Guvern, ar fi făcut acest lucru gratuit».

 

În ceea ce privește «gratuit» — este puțin probabil, așa cum spunea tovarășul Suhov. Potrivit unor zvonuri, transfugii de bază au primi sume din cinci cifre, restul s-au ales cu borta covrigului. Totodată, unele surse din cadrul Partidului Democrat afirmau că transfugii vor primi trei sau patru portofolii în noul Cabinet de miniștri. Respectiv, Galinei Balmoș i s-a propus funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale, fapt anunțat și în presă. Dar și la acest capitol transfugii au fost trași pe sfoară și în loc de fotolii ministeriale au primit nimic.

 

Deși, nu toate sunt încă pierdute. Fostului președinte al fracțiunii PCRM, Violeta Ivanov, cică, pentru «scoaterea partidului din izolare», în afară de bani s-a făcut și cu un apartament destul de bun. Plus la toate, ea nu ar fi împotrivă să se facă spicher în Parlament. De ce nu? Zilele trecute, președintele PDM, Marian Lupu a declarat că Andrian Candu va renunța la funcția de președinte al Legislativului. Iată și momentul potrivit…

 

Deputatul Anatolie Zagorodnîi vrea cu toată ființa să se facă procuror general și, după cum informează sursa, deja, a și amenințat alți «deizolaționiști» să-i bage la dubă atunci cînd î-și va atinge scopurile. O istorie obișnuită: în țara trădătorilor încep neînțelegerile pentru că fiecare nu este pe măsură să-l vadă pe altul. Or, acest altul este propria lui reflecție.

 

Deputatul Boris Golovin, în general, a renunțat la mandatul său de deputat. În schimb s-a ales cu funcția bănoasă de șef al serviciului de urgență. Acolo unde se varsă sume importante de bani din bugetul statului. Așa că acolo este ce «dezasambla». Deja sus menționatul Artur Reșetnicov se vede fuhrer în platforma «Pentru Moldova». Însă, aici riscă să apară un conflict de interese între el și Violeta Ivanov (în cazul în care ultima nu va fi promovată la președinția Parlamentului).

 

În schimb, pentru crearea propriului proiect politic — transfugii încep să flirteze cu organizațiile raionale de partid. Conform unor estimări, prețul problemei începe cu cifra de 3 milioane de euro. Iar sursele din cadrul PDM consideră că această sumă va fi oferită.

 

Cred însă că oamenii dispun de suficientă înțelepciune și experiență de viață pentru a evalua la justa valoare faptele celor 14 farisei. Și nu vor zgîrci pentru ei metafore ațoase și alegorii umilitoare. Așa că foc la ghete.

 

P.S. De altfel, pînă la divulgarea definitivă a subiectului «prețul trădării» este încă departe. Revelația încă urmează…

 

Dumitru Crîmov

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад