DataLife Engine > Viața de partid > În pragul schimbărilor

În pragul schimbărilor


30-10-2015, 13:20. Разместил: redactor

Adunările de dare de seamă şi alegeri, care sunt în toi şi care săptămîna aceasta se desfăşoară în toate organizaţiile primare de partid ale PCRM din întreaga republică, demonstrează o prezenţă înaltă şi o bună organizare a comuniştilor.


Una din principalele sarcini e de a face totalurile activităţii, a trage concluzii cu luarea în considerare a situaţiei actuale din ţară, a se pregăti în mod serios pentru apropiatele conferinţe de dare de seamă şi alegeri, delegînd pentru participarea la ele 
a comuniştilor din componenţa organizaţiilor primare. Cît priveşte sarcinile cu caracter strategic, este vorba de necesitatea de a consolida rîndurile comuniştilor şi a continua lupta, zi de zi promovînd programul PCRM.


Ultimele două campanii electorale au scos la iveală noi probleme: alegătorul este dezorientat, stupefiat şi decepţionat de putere. În respectiva realitate, pe umerii organizaţiilor primare de partid se aşează o misiune dintre cele mai importante, şi anume munca propagandistică în mijlocul populaţiei. Despre acest lucru s-a vorbit şi la adunarea de dare de seamă şi alegeri desfăşurată recent în OPP nr. 21 din sectorul Botanica al capitalei.

 

Cum ne-au călit alegerile


Printre altele, această organizaţie primară de partid e compusă din comunişti tineri şi activi. Alegerile parlamentare au fost pentru ei ca un test la rezistenţă, la fel cum după aceea şi alegerile din vara trecută în organele locale ale puterii.


După cum a menţionat Evgheni Nofit, secretar al acestei organizaţii primare, campania electorală s-a desfăşurat cu aplicarea unor presiuni, cu folosirea unor partide clone şi a unor tehnologii murdare, cu mituirea banală a alegătorilor etc. Alegerile trecute au demonstrat foarte clar că forţele de dreapta şi aşa-numitele partide de stînga şi-au organizat campania lor electorală exclusiv pe baza denigrării imaginii Partoidului Comuniştilor. Şi, după cum se vede, toate acţiunile lor au fost regizate în acelaşi centru. Prin toate metodele s-au exercitat încercări de a elimina pur şi simplu Partidul Comuniştilor din cîmpul politic, şi asta deoarece el reprezintă o forţă politică reală.


Pe parcursul adunării de dare de seamă şi alegeri a fost remarcat şi faptul că astăzi se simte foarte acut lipsa unei tribune televizate, care i-ar permite PCRM să aducă la cunoştinţa alegătorilor scopurile şi sarcinile sale programatice. «Dosarul NIT» nu este examinat nici pînă acum la CEDO. De fapt, acest vacuum informaţional pentru alegătorii Partidului Comuniştilor a fost simţit atît la alegerile parlamentare, cît şi la cele locale. Pe acest fundal, oponenţii politici nu cruţau nici mijloacele, nici metodele de corupere a electoratului care, în mod tradiţional, întotdeauna şi-a dat voturile pentru comunişti.

 

Potrivit spuselor lui Evgheni Nofit, «activiştii noştri au lucrat foarte mult, materialele noastre de agitaţie au cuprins nu doar capitala, ci şi toate suburbiile Chişinăului. A fost aplicat principiul «de la casă la casă», de la alegător la alegător. Dar alegătorii au făcut alegerea reieşind nu din platformele electorale politice propuse de concurenţi, ci bazîndu-se pe viziuni geopolitice. Cu alte cuvinte, în cadrul acestor alegeri s-a ales vectorul de dezvoltare a politicii externe a Moldovei».

 

Privind spre perspectivă

 

La desfăşurarea adunării a participat şi dna Violeta Ivanov, conducător al fracţiunii parlamentare a PCRM. Potrivit spuselor ei, astăzi pe mulţi îi interesează de ce PCRM nu participă la protestele politice. Violeta Ivanov a subliniat că mişcarea protestatară este pe deplin îndreptăţită, oamenii de rînd au ajuns în culmea disperării şi nu mai doresc să trăiască într-o ţară în care domină fărădelegea şi dezmăţul. Totodată, în mulţimea protestatartilor sunt puţini oameni care cred sincer că pot schimba în bine situaţia din ţară.


«Haideţi să vedem cu ce lozinci şi sub ce drapele protestează Platforma DA. Haideţi să vedem ce show-uri organizează în cadrul protestelor Dodon şi Usatîi. Cu mare regret, suntem nevoiţi să constatăm că indignarea poporului — sentiment absolut întemeiat — asemenea personaje o folosesc în scopurile lor politice», a subliniat conducătorul fracţiunii.


Să nu uităm faptul cine «a contribuit» la alegerea şefului statului. Datorită voturilor acordate de grupul Dodon, puterea criminală, oligarhică s-a întărit şi mai mult. Totodată, la flancul stîng avem alegătorul nostru, care, în mod tradiţional, întotdeauna a votat Partidul Comuniştilor. Problema constă în faptul că oamenii au fost dezorientaţi cu promisiuni ieftine şi goale.


Pe acelaşi Renato Usatîi, care le-a promis bălţenilor că vor trăi în rai, proiectul «Bălţi» acum nu-l mai interesează. El se duce rar încolo. Gospodăria comunală a oraşului este lăsată de izbelişte, problemele doar se înmulţesc, iar bălţenii încep să-şi dea seama de un adevăr, tot mai des întrebîndu-se unii pe alţii: pe cine am ales noi pe capul nostru?


«Cînd am fost la guvernare, nu am reuşit să le facem pe toate. Dar ţara se dezvolta, nu degrada ca acum, ci se dezvolta. În toate sferele de importanţă vitală — economie, sistemul de protecţie socială a populaţiei, protecţia maternităţii şi a copilăriei, sistemul ocrotirii sănătăţii, sistemul de pensionare. Parlamentul activa foarte productiv. Se efectua o muncă reuşită în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei, multe proiecte de legi au fost adoptate în cadrul colaborării Moldovei cu UE. Erau elaborate legi pentru stimularea climatului investiţional, din iniţiativa Preşedintelui Vladimir Voronin a fost introdusă taxa zero la veniturile reinvestite», a amintit dumneaei.


În perioada guvernării comuniştiolor, în Moldova au fost deschise multe companii noi cu capital străin, a început să se dezvolte domeniul producerii locale, se deschideau noi locuri de muncă, oamenii noştri începuseră să se întoarcă în patrie de peste hotare şi să-şi aranjeze viaţa acasă.


Interesele fiecărui cetăţean


Dar ceea ce se întîmplă astăzi e o bacanală şi un jaf total. Dumneavoastră vă puteţi imagina ca, în timpul guvernării comuniştilor, ziua în ameaza mare din sistemul bancar să fie furat un miliard de dolari, fără ca cineva să ştie despre asta, fără ca jaful să fie zădărnicit, fără ca cei vinovaţi să fie pedepsiţi? Aşa ceva pe atunci era un lucru de neînchipuit.


După cum a reiterat conducătoarea fracţiunii PCRM, «în timpul guvernării alianţelor 1,2,3, mafia, ca o tumoare canceroasă, a început să concrească în toate sferele — în sectorul energetic, bancar, în sectorul real al economiei, în toate structurile puterii. Iată de ce fracţiunea noastră a cerut demisia unui şir de funcţionari sus-puşi, care s-au discreditat pe sine. Inclusiv cerem şi vom insista asupra demisiei şefului CEC şi a preşedintelui Curţii de Conturi. Noi am înaintat vot de neîncredere întregului cabinet de miniştri în frunte cu Valeriu Streleţ, pentru că lucrurile nu mai pot continua într-un asemenea mod. E necesar de a curăţi toate structurile puterii de funcţionarii corupţi şi de a ne ocupa, în sfîrşit, de dezvoltarea Moldovei, deoarece poporul a obosit de degradare şi sărăcie».


Iar poporul neapărat va înţelege că, spre deosebire de personajele politice suficient de multe atît la flancul drept, cît şi la flancul stîng, Partidul Comuniştilor a apărat şi va continua să apere în exclusivitate interesele naţionale ale Moldovei, interesele poporului, interesele fiecărui cetăţean al ţării noastre.

 

Olga Dzeatcovschi 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад