DataLife Engine > Oficial / Politica > Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei


2-02-2016, 16:07. Разместил: redactor

 

În cadrul întrevederii, părțile au abordat actuala situație politică și social-economică din Moldova. 

 

Vladimir Voronin i-a amintit doamnei Ulrike Knotz despre experiența și totalurile guvernării PCRM în perioada 2001-2009, cînd una dintre principalele obiective ale autorităților era, la modul real nu doar la nivel de declarații, de a convinge societatea moldovenească că Moldova este în stare să se dezvolte independent. Făcînd paralele cu ultimii șase ani, președintele PCRM a remarcat că ajutorul acordat Moldovei de către partenerii de dezvoltare, sub formă de granturi și credite, nu va avea rezultate concrete pînă atunci cînd guvernarea va fi cu adevărat interesată de soarta țării. 

 

În afară de aceasta, în cadrul întrevederii, Vladimir Voronin a insistat pe discuția detaliată pe marginea corupției politice. El a subliniat că cei 14 deputați, care au trădat PCRM și alegătorii formațiunii, au fost cumpărați asemenea unor mărfuri obișnuite. Cumpărarea nerușinată a grupurilor mari de deputați, a dus la schimbarea reprezentanței proporționale a partidelor politice în Legislativ, ceea ce contravine voinței alegătorilor pe care și-au exprimat-o în cadrul ultimelor alegeri parlamentare, din noiembrie 2014. 

 

De asemenea, președintele PCRM a atras atenția doamnei Ambasador, Ulrike Knotz asupra faptului că următoarele alegeri parlamentare, fie ele anticipate sau ordinare, trebuie să se desfășoare în condițiile lichidării controlului politic asupra organelor puterii de stat și implementarea sistemului de vot electronic. În caz contrar, este inevitabilă falsificarea și manipularea voinței poporului. 

 

Serviciul de presă al PCRMскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад