DataLife Engine > Cer cuvîntul! > Trădătorii rămîn trădători pentru totdeauna

Trădătorii rămîn trădători pentru totdeauna


7-02-2016, 13:02. Разместил: redactor

Eu, cetăţean al Moldovei, care în ziua de 21 decembrie am auzit într-o emisiune televizată vestea despre această trădare absurdă, nu pot să mă liniştesc nici pînă acum. Conştiinţa mea nu poate percepe această faptă mîrşavă.


Cum poţi să-ţi vinzi ideile pentru nişte bunuri materiale — bani, funcţii şi altele de acest fel?! Ca membru de rînd al PCRM, ca cetăţean, ca alegător nu pot să înţeleg şi nu pot să accept o asemenea faptă. În acelaşi timp, îmi închipui cît de grea a fost mişeleasca lovitură nu numai pentru conducerea partidului, ci şi pentru toţi oamenii de bună credinţă din ţara noastră.


Ca participant la Marele Război pentru Apărarea Patriei din septembrie 1942, la fel ca şi tovarăşii mei de idei, consider că datoria noastră e să-i facem de ocara tuturor pe aceşti trădători.

 

Pe cîmpurile de luptă ale războiului, am mers şi în atac, şi în recunoaştere, şi în spatele frontului să prind «o limbă», adică mereu am privit moartea în ochi. Deseori, alături de mine cădeau prietenii, tovarăşii, mulţi erau schilodiţi, dar toţi îşi îndeplineau cu cinste datoria pînă la capăt. În anii războiului, am parcurs calea de la ostaş de rînd pînă la comandant al companiei de puşcaşi. În toate luptele, chiar şi în cele mai grele, în rîndurile noastre nu a fost niciun caz de trădare. Dar iată că acum, în vremuri paşnice, se găsesc oameni care trădează partidul, trădează poporul.


Mă întreb: cu asemenea tipi ca Reşetnicov, Banicov, Vitiuc, Zagorodnîi, Golovin şi ceilalţi ai putea să mergi în recunoaştere? Şi-mi răspund: nu. Cu asemenea oameni, şi tovarăşii vor muri, şi misiunea nu va fi îndeplinită. Ei te vor vinde pentru o pîine...


PCRM trebuie să-i condamne pe aceşi trădători, să-şi consolideze rîndurile şi să continue lupta în numele salvării poporului său!

 

Sirovina M.S., comunist din martie 1944, or.Chișinău

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад