DataLife Engine > Tema zilei / Personaje > Argumentele din nări

Argumentele din nări


28-03-2016, 10:33. Разместил: redactor

Prima întrebare firească care a apărut după recenta emisiune televizată, la care s-a încercat «spălarea» celor 14 trădători din rîndul foştilor deputaţi ai fracţiunii PCRM, prin ce tragere la sorţi a fost atribuit acest rol de avocat al renegaţilor anume lui Anatol Zagorodnîi?

 

Și dacă, într-adevăr prin tragere la sorţi, atunci este de remarcat virtuozitatea jocului destinului, care l-a făcut anume pe el înfăţişarea lor la grămadă!

 

Eu — monumentul meu şi a celorlalţi…


Din primele minute a fost clar că moderatoarea a fost rugată să organizeze această emisiune în direct chiar de el. Din mărturisirile prezentatoarei — cazul este unical pentru emisiunea respectivă, care a creat suspans şi anumite aşteptări de acest gen.

 

Din «aşteptări de acest gen» poate fi remarcat doar scormonirea făţişă în nas al reprezentantului elitei politice din
Moldova, legislatorului ZagorodnÎi. Şi s-a întîmplat acest lucru exact în momentul în care a fost adresată întrebarea aşteptată: este adevărat că, chipurile, dumneavoastră personal vi s-a promis funcţia de procuror general în schimbul trădării partidului Comuniştilor?

 

Cum îşi aminteşte toată lumea, scormonind cu degetul arătător în nas după care s-a uitat atent ce a îndepărtat de acolo, Zagorodnîi a răspuns, cu un aer sincer, că lui nu i s-a promis nimic. Apoi, realizînd că în această emisiune specială, el mai este şi În calitate de apărător al celorlalţi 13 complici la trădare, acest delegat a declarat că nici lor nu li s-a promis nimic.

 

Deci aşa. I s-a adresat o întrebare delicată: a existat corupere? El a răspuns: nu a existat. Cine s-ar fi gîndit că Zagorodni va răspunde anume aşa!

 

În continuare a urmat încă o delicateţe din partea moderatoarei: de ce, la drept vorbind, aţi venit la această emisiune? Răspuns: pentru a relata, că, chipurile, decizia de a merge la trădare nu a fost una uşoară pentru noi şi tot aşa … toate acele bîiguieli pe care oamenii şi societatea le-au tot auzit din decembrie anul trecut.

 

Totodată, acest olăcar a comunicat că situaţia în ţară a început să se stabilizeze datorită, evident, concret celor 14 turişti politici. «Dacă e să vorbim despre rezultate, în primul rînd, noi am pus punct acelei instabilităţi politice care era în Republica Moldova», a spus ZagorodnÎi care nu s-a lăsat prada sarcasmului moderatoarei în ceea ce priveşte rezultatele ultimelor sondaje de opinie. Din care reiese că cu mult peste 70 la sută din cetăţeni nu consideră că actuala stare de lucruri poate fi calificată drept «stabilă».

 

Mai mult: toate problemele cu care se confruntă Moldova în ultimii şapte ani, se explică prin prezenţa Partidului Liberal Democrat în componenţa alianţelor de guvernare şi doar a acestei formaţiuni. (În faţa căreia, se pare, au capitulat în totalitate şi imaculataul PDM şi monocromaticul PL, care, de asemenea, au participat la actul guvernării în toţi aceşti ani).

 

Şi încă ceva: Partidul Democrat, în frunte cu Vladimir Plahotniuc au aranjat viaţa ţării şi doar acest partid. (Iar partidul radical de dreapta şi unionist a lui Ghimpu, probabil, îşi va promova scopurile doar pe direcţia ce va conveni PDM-ului într-un moment sau altul, sub stricta supraveghere a transfugilor convingători).

 

Iar măciulie tuturor: Anatol Zagorodni, în calitate de purtător de cuvÎnt al celor 14 convertiţi, nu consideră că Moldova este un stat capturat. (Asta în pofida faptului că despre ţara noastră ca stat capturat se vorbeşte la toate nivelurile internaţionale fără excepţie! Însă, ZagorodÎi şi aliaţii săi au propria lor opinie în această privinţă).

 

Fiecăruia — un beneficiu

 

Evident, pentru toate aceste explicaţii — mai ales din partea «celor 14» — vrei să-l mulţumeşti sincer pe Zagorodnîi. (Mulţumiri speciale pentru episodul cu nara).

 

Cu cît mai des apar în scenă, fie cîte unul, fie cu grămada — cu atît mai multe posibilităţi are auditoriul de a-şi face concluziile de rigoare în raport cu «ăştia», o concluzie cît mai obiectivă. Fără îndoială, la apropierea percepţiei publice de obiectivitatea situaţiei, în mare măsură, a contribuit, în acest caz, spectacolul organizat de Anatol Zagorodnîi.

 

Şi lui şi restul confraţilor săi, 14 la număr, le spunem: evoluaţi cît mai des, îndrăzniţi, fiţi cît mai sinceri posibil. Promovaţi, cum se spune, evoluţia propriilor idei […] tindeţi la rampă, nu doar în culoare!

 

Măcar pentru ca pasajele social-democratice de platformă ale voastre să fie percepute cu uşurinţă în Parlament, pentru ca, la urma urmei, să nu fie puse la îndoială motivele grimaselor şi rîsul de popor în timpul şedinţelor plenare.

 

Ieşiţi în faţa oamenilor! Veţi fi percepuţi şi evaluaţi — fapt de care vă veţi convinge uşor atunci cînd veţi fi arătaţi cu degetul.

 

Iuri Dzeatcovschi 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Вернуться назад