PCRM — primul pro-moldovenesc
РУС. MOLD.
» » PCRM — primul pro-moldovenesc

PCRM — primul pro-moldovenesc

9-04-2016, 12:27
Viziuni: 1 790
  
Versiunea de tipar   
PCRM — primul pro-moldovenescIna Şupac, preşedintele fracţiunii parlamentare PCRM:


«Este necesar de reţinut şi de înţeles în ce condiţii a venit la guvernare Partidul Comuniştilor. În ce stare era ţara, societatea, care era situaţia politică.

 

Pe parcursul primului deceniu de independenţă, în anii 90, ţara şi poporul ei au trecut prin destul de multe momente negative. Şi mişcarea tumultoasă de formare a tînărului stat, şi creşterea bruscă a tendinţelor naţionaliste şi xenofobe, care, ulterior, au degenerat în conflicte în sudul ţării şi în Transnistria, şi schimbarea radicală a elitelor politice — de cîteva ori la guvernare s-au succedat forţe politice total diferite una de alta.

 

Toate acestea erau însoţite de o prăbuşire a sferei economice şi sociale — într-un termen foarte scurt au fost închise, practic, toate întreprinderile industriale, au fost desfiinţate colhozurile, de facto, ţara supravieţuia din mila organizaţiilor internaţionale şi «consuma» rezervele sovietice. Anume în acea perioadă populaţia a început să plece în masă din ţară. La intersecţia mileniilor, la sfîrşitul anilor 90, ţara a ajuns să fie divizată, cu o populaţie sărăcită, economie distrusă şi cu o putere coruptă. Partidele politice, care s-au tot perindat la guvernare, au dezamăgit populaţia într-atît de mult încît oamenii aveau dubii în ceea ce priveşte viabilitatea tînărului stat moldovenesc.

 

În aceste condiţii, activitatea PCRM, care i-a surprins pe mulţi în 1998 cînd a obţinut 40 de mandate în Parlament, a trezit cel mai mult interes şi mai mare încredere din partea alegătorilor. Comuniştii erau disciplinaţi, uniţi, consecvenţi şi hotărîţi în lupta politică, în lupta parlamentară. Şi, cel mai important, Partidul Comuniştilor, pentru prima dată în istoria contemporană a ţării, prezenta în sine o forţă pro-moldovenească!

 

Iar poporul aştepta anume acest lucru! Respect pentru sine, pentru propria ţară. De aceea, nu este de mirare că în rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 2001, majoritatea alegătorilor au votat anume pentru PCRM. Atunci, doar acest partid inspira speranţă pentru păstrarea ţării şi salvarea populaţiei de la ruinare completă.

 

Principalul rezultat al victoriei comuniştilor din 2001 — apariţia unei forţe reale care a fost pe măsură să întoarcă populaţiei speranţa în clasa politică, speranţa în sine, în propria ţară.

 

Al doilea rezultat al venirii comuniştilor la putere poate fi considerat faptul că, în mare măsură, această speranţă a cetăţenilor fost justificată. Pentru prima dată, guvernarea nu a dezamăgit poporul. În pofida tuturor dificultăţilor şi contradicţiilor, influenţei externe, situaţia economică deplorabilă «la start», Partidul Comuniştilor a demonstrat că promisiunile făcute nu au fost vorbe deşarte. A demonstrat că echipa sa este capabilă să soluţioneze cele mai complicate sarcini în condiţii complicate.

 

Prin aplicarea deciziilor, aparent, simple — consolidarea disciplinei financiare şi fiscale, majorarea bugetului şi distribuirea socială a acestuia, investiţii în industrie, stimularea climatului antreprenorial şi combaterea fermă a corupţiei şi criminalităţii — Partidul Comuniştilor a început să obţină rezultatele scontate încă din primele luni de guvernare. Chiar de la începutul accederii PCRM la putere au fost majorate salariile, pensiile, indemnizaţiile, economia a început să crească şi să se dezvolte.

 

Nu este de mirare faptul că echipa PCRM — unită, profesionistă, principială, a obţinut susţinerea fermă a alegătorilor şi în cadrul următoarelor alegeri parlamentare din 2005, şi în cadrul alegerilor din 2009. Doar acţiunile politice dezonorate, complotul oponenţilor împotriva PCRM dar şi împotriva alegătorilor formaţiunii, nu au permis comuniştilor să continue munca constructivă în beneficiul ţării şi poporului ei».

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: