Kaput Chișinăului
РУС. MOLD.
» » Kaput Chișinăului

Kaput Chișinăului

18-04-2016, 09:02
Viziuni: 1 258
  
Versiunea de tipar   
Kaput Chișinăului Banda liberală se rupe să ajungă la putere. Proiectul de lege cu privire la statutul Chișinăului a fost aprobat în Parlament în prima lectură 

Evident, documentul va fi aprobat și în a doua lectură. Cu tot felul de completări și modificări, care nu vor oferi nimic pozitiv locuitorilor capitalei. În schimb, va oferi absolut totul clanului Ghimpu — Chirtoacă.

 

Nu este complicat de a expune esența celor ce se întîmplă. Proiectul de lege oferă competențe exagerate primarului general Dorin Chirtoacă și reduce la zero rolul Consiliului Municipal Chișinău.

 

Adică, fără a consulta CMC, Dorin Chirtoacă va putea înălța monumente de valoare istorică dubioasă, să oprească circulația în oraș, să ofere firmelor sale dreptul de a construi sensurile giratorii și, în general, să fure tot ce se mai poate încă.

 

Unii spun că s-a făcut acest lucru în schimbul unei înțelegeri potrivit căreia, actualul spicher al Parlamentului — Andrian Candu — să fie înaintat candidat comun al Partidului Democrat și Partidului Liberal la funcția de președinte al Republicii Moldova. Aceasta este voința «majorității parlamentare».

 

Fracțiunea Partidului Comuniștilor a pledat împotriva aprobării proiectului de lege. Deputatul PCRM, Maria Postoico a menționat că «acest proiect denotă că există neconcordanțe cu legea. Trebuie să fie incluse modificări și organizate dezbateri». Cred, însă, că nici de această dată opinia opoziției nu va fi luată în calcul. Mizele sunt mult prea mari.

 

Mihai Ghimpu, în cazul finalității de succes a escrocheriei, își poate asuma rolul lui Vlad Filat, adică, să devină principalul partener al democraților. În acest caz, aș vrea să-i urez lui Mihail Fiodorovici un final similar celui de care a avut parte Vladimir Vasilevici. «Acum, Filat, pur și simplu, vrea să demonstreze că el este ca și Papa de la Roma, înțelegeți ? Sau Maica Teresa… iar noi suntem trei, nu !» (Mihai Ghimpu, 30 septembrie 2010).

 

Ei bine, Candu — «candidoză», Chirtoacă cu GHimpu — regii satului, însă, mă îngrijorează nițel soarta lui Marian Lupu. L-au ademenit și aruncat, oare, din nou?

 

Eugeniu Marian 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: