Violet pe conștiință
РУС. MOLD.
» » Violet pe conștiință

Violet pe conștiință

18-04-2016, 10:03
Viziuni: 1 284
  
Versiunea de tipar   
Violet pe conștiință Probabil, transfuga Ivanov a văzut în asta mîna destinului — a fost dată șansa pentru răzbunarea plebeiană mizerabilă


Trădătorii au o caracteristică: banii primiți pentru trădare nu sunt suficienți pentru ei.


De regulă, pentru ei este insuficient să dețină case de lux și loturi de teren. Pentru ei nu există suficient de multe privilegii, au nevoie de funcții, onoruri, cît de puțină putere, pentru ca să fie mai presus decît alții chiar și cu cît e negru sub unghie. Și încă ceva foarte important — toate astea din contul încălcării drepturilor celor care au fost trădați.

 

Cel mai elocvent exemplu din ultima perioadă în acest sens este cocoțarea renegatei Violeta Ivanov în fotoliul de președinte al comisiei parlamentare pentru administrație publică. Nu este grav pentru ea că s-a făcut acest lucru pe cale ilegală, ba chiar a considerat foarte contemporan faptul că a ajuns în această postură în locul fostei sale colege de partid — Elena Bodnarenco. Probabil că transfuga Violeta Ivanov a văzut în acest fapt o oarecare mînă a destinului — a fost dată șansa pentru răzbunarea plebeiană mizerabilă.

 

A vrut, s-a tîrguit și a primit

 

Pe culoare, de sub masă, pe la spatele deputaților nu doar din fracțiunea PCRM, dar și a celorlalți, la drept vorbind, pe la spatele Elenei Bodnarenco, care conducea comisia pentru administrare publică, dezvoltare regională și ecologie, majoritatea parlamentară a făcut-o pe Violeta Ivanov președinte a acestei comisii. S-a făcut acest lucru cu încălcarea Regulamentului Parlamentului și procedurilor obligatorii stipulate.

 

De altfel, în toată această istorie necurată, de formare a carierei parlamentare din contul comportamentului ușuratic, Ivanov nici nu a încercat să facă o pasă bună într-un joc prost. Poate pentru asta — un mersi special pentru ea, pentru că, încă o dată, madame a demonstrat întregii societăți coruptibilitatea, neprincipialitatea, lăcomia sa. În același timp, și-a etalat meschinăria și, evident, ranchiuna.

 

Cum a fost să fie

 

Vineri, 8 aprilie, în timpul ședinței plenare a Parlamentului, din senin, s-a anunțat o pauză de o oră. În acest răstimp a fost convocată ședința biroului permanent. În cadril acestei «adunături» — pentru că altfel nu o poți numi — membrii biroului li s-a propus să includă pe ordinea de zi un proiect de decizie cu privire la operarea unor modificări în anexa Nr.4 a deciziei parlamentului Nr. 9 din 28 ianuarie 2015 cu privire la confirmarea componenței nominale a comisiilor parlamentare permanente.

 

În proiectul cu pricina se menționează următoarele: în componența comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, deputatul Violeta Ivanov va fi înlocuită de deputatul Serghei Chiseliov — membru al fracțiunii parlamentare PDM.

 

Mai departe și mai bine. S-a propus de a opera modificări și în anexa Nr. 6 a aceleiași decizii Parlamentare, potrivit cărora în componența nominală a comisiei pentru administrare publică, dezvoltare regională și ecologie, președintele comisiei — Elena Bodnarenco, membru al fracțiunii parlamentare PCRM, va fi substituită de Violeta Ivanov, deputat independent. (M-a amuzat calificativul «independent» atribuit Violetei Ivanov).

 

În cadrul acestei ședințe stranii, convocate în pauza ședinței plenare, biroul permanent al Parlamentului a aprobat această propunere. Legislativul și-a continuat activitatea și peste doar 2,5 ore după întîmplarea cu pricina, la ora 18.30, a fost înaintată propunerea de a aproba proiectul acceptat mai devreme de biroul permanent. Evident, majoritatea parlamentară a susținut propunerea respectivă. Modificările au fost incluse în ordinea de zi, iar dispoziția cu privire la «substituirea» președintelui comisiei parlamentare pentru administrare publică, dezvoltare regională și ecologie — aprobată de majoritatea parlamentară.

 

Între timp

 

Potrivit Regulamentului Parlamentului, președintele comisiei nu poate fi înlocuit ci doar revocat, după ce este numit un altul și doar în urma organizării consultațiilor preliminare cu fracțiunile parlamentare. Deputatul poate fi strămutat dintr-o comisie în alta doar cu acordul său personal.

 

Nici fracțiunea parlamentară PCRM (din cîte se știe, nici oricare altă fracțiune parlamentară) nu a fost informată despre pregătirea modificărilor cu pricina în componența comisiilor, nu au fost organizate nici un fel de consultații. Nici președintele comisiei sus menționate, Elena Bodnarenco nu a fost informată despre modificările ce urmau să aibă loc. Cu alte cuvinte, este evidentă încă o încălcare gravă a cadrului normativ de organul legislativ al Moldovei.

 

Grigore Borovoi

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: