Se cer decizii neordinare
РУС. MOLD.
» » Se cer decizii neordinare

Se cer decizii neordinare

18-04-2016, 11:36
Viziuni: 992
  
Versiunea de tipar   
Se cer decizii neordinareLuînd în calcul situaţia ce s-a creat în ţară şi fiind martor al faptului că actualul preşedinte al ţării, dl Timofte, în afară de înmînarea diferitelor medalii şi ordine, nu a făcut nimic altceva în toţi cei patru ani de aflare a sa la putere, haideţi să ne întrebăm: oare micul şi săracul nostru stat de bună seamă are nevoie de preşedinte?

Pentru a întreţine pe spatele poporului sărăcit cei vreo 100 de trîntori din aparatul lui, a achita plăţile pentru întreţinerea reşedinţei, apoi a vreo zece maşini şi, plus la asta, a mai achita indemnizaţiile de concediere după demisie? La ce bun?!


Cînd va începe goana electorală prezidenţială, noi, probabil, vom avea de trecut prin două etape ale acesteia, pentru care statul va cheltui peste 100 milioane de lei din buzunarul poporului. După care, în perioada mandatului şefului de stat, se vor plăti salarii mari la o mulţime de funcţionari, se vor plăti bani şi pentru multe altele. Cu alte cuvinte, timp de patru ani se vor cheltui sute de milioane de lei. Noi avem nevoie de asta? Nu ar fi mai raţional ca structura prezidenţială să fie lichidată şi o parte din împuternicirile ei să fie transmise Parlamentului şi Guvernului?


Chiar dacă în acest scop vom pierde un an, totuna va fi de sute de ori mai ieftin, mai economicos, mai eficient şi mai rezultativ, iar în perspectivă va contribui la dezvoltarea ţării noastre.


Astăzi, noi ca niciodată avem nevoie de decizii serioase, neordinare, bine chibzuite din toate punctele de vedere. În caz contrar, vom pierde nu doar independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, dar şi viitorul nu numai al actualei generaţii, ci şi al copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor noştri.

 

Grigori Borisov,

Chișinău

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: